Back to top

Konzuli fogadónap Medgyesen

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Kihelyezett konzuli fogadónapot tartottak október 13-án Medgyesen az I. C. Brătianu utca 32-es szám alatt található Medgyesi Millennium-Házban. Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai, Barabás János vezető konzul jelenlétében, huszonkilenc személy egyszerűsített honosítási kérelmét vették át, köztük tizennégy kiskorúét, mindemellett egy születései anyakönyvezést és egy házassági anyakönyvezést rögzítettek. A fogadónapon harminckét anyakönyvi kivonat és öt útlevél is átadásra került. Ahogyan azt a statisztika is mutatja, a magyar állampolgárság igénylése iránt ez alakalommal is nagy volt az érdeklődés Szeben megyében.

A konzuli fogadónapot Kémeri Attila, az Eurotrans Alapítvány Szeben megyei munkatársa készítette elő és szervezte meg, segítségére voltak a megyei RMDSZ munkatársai és a Petőfi Sándor Program medgyesi ösztöndíjasa is.

Az egyszerűsített honosítási eljárás, beleértve az iratcsomók összeállítása, fordítása, valamint a szükséges igazolványkép készítése teljen ingyenes, ezért is bíztatunk mindenkit aki még nem tette meg, hogy igényelje a magyar állampolgárságot. Ugyanakkor ez alkalommal is szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy már több hónapja, ingyenesen igényelni lehet a magyar személyi igazolványt, azon személyek számára is, akik nem rendelkeznek magyarországi állandó lakcímmel. Az érdekeltek Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán nyújthatják be ezzel kapcsolatos kérelmeiket.

Amennyiben Ön is igényelni szeretné a magyar állampolgárságot, az iratcsomók összeállítása és a kérelmek leadása érdekében kérjük hívja az Eurotrans Alapítvány medgyesi irodáját a 0269 832 657-es telefonszámon, hétköznaponként 8:00 és 16:00 között.

 

 

                                                                                                                           Márton Zsófia