Back to top

Festivalul de Dansuri Populare Vándorcsizma la a XIII.-a ediţie

Festivalul de Dansuri Populare Vándorcsizma la a XIII.-a ediţie

Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania organizația județeană Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Maghiari din Mediaş (UTDM Mediaș) şi Formaţia de dansuri populare Gyöngyvirág, vă invită să participaţi la Festivalul de Dansuri Populare Maghiare “Vandorcsizma” ediţia a XIII- a.

 

Festivalul se va desfăşura în data de 6 iunie în Parcul Greweln de la ora 15:00. Înainte de acesta,  începând cu ora 12:45, va avea loc o paradă a portului popular in faţa Primăriei Mediaș. Tradiţia este respectată şi ediţia aceasta a evenimentului, concursul de gătit gulaş se va desfăşura în timpul Festivalului, după care, în cursul serii, după degustare se va afla și echipa câștigătoare.

În timpul desfăşurării Festivalului de Dansuri Populare, cei prezenți vor putea vizita o iurtă, o structură portabilă din lemn acoperită cu pâslă, provenită din cultura asiatică,  unde vor avea parte de diferite activităţi organizate pentru copii, dar şi de un loc special amenajat pentru tras cu arcul. Participanţii se pot bucura şi de un târg de cărţi organizat în timpul festivalului.

 

Programul Festivalului Vándorcsizma ediţia a XIII-a:

 

12:45 – Parada porturilor populare pe ruta  Casa Millenium - Primăria Mediaş

13:00 – Deschidere oficială – în faţa Primăriei Mediaş (discurs Primarul Mediaşului Teodor Neamţu)

13:30 – Introducerea dansurilor populare

15:30 – Spectacol de dansuri populare – Parcul Greweln

18:00 – Seara de dansuri populare – Filagoria, Parcul Greweln

*În timpul Spectacolului de dansuri populare vor avea loc diferite activităţii: pentru copii, târg de cărţii, tras la ţintă cu arcul, concurs de gătit gulaş.

 

Vă aşteptăm cu mare drag!