Back to top

Zilele Culturii Maghiare din Județul Sibiu - ediția 22 - retrospectivă

Zilele Culturii Maghiare din Județul Sibiu - ediția 22 - retrospectivă

În perioada 16-25 octombrie s-au desfășurat Zilele Culturii Maghiare din Județul Sibiu, ajunse la ce-a de a 22-a ediție.

Într-un efort de a ne adapta circumstanțelor, am reușit să organizăm evenimente diversificate celor interesați. Acestea au inclus concerte de muzică populară și timpurie, dans, comemorări, competiții sportive, expoziții, concurs de gătit gulaș și teatru.

Pentru a asigura sănătatea participanților, toate evenimentele au fostorganizate în aer liber, respectând cu strictețe normele de protecție indicate pentru această perioadă.

Am deschis seria de evenimente pe 16 octombrie cu un recital din partea actriței CsíkiHajnal care a încântat publicul într-un mod deosebit, apoi a urmat un spectacol de dans popular din partea Asociației Culturale Gyöngyvirág.

Pe 18 octombrie în curtea bisericii reformate din Dumbrăveni au fost expuse poze din comuna Săcădate imortalizândtradițiile locale. În aceeași zi, la Alma, s-a desfășurat un concurs de gătit gulaș la care cei înscriși în concurs și-au demonstrat calitățile și cunoștințele gastronomice.

Miercuri, pe 21 octombrie a avut loc o competiție de tenis de masă unde participanți nu doar că să-au întrecut, dar s-au și distrat pe cinste.

Pe 23 octombrie comemorat eroii căzuți în revoluția anti-comunistă din 1956. În cinstea lor am ținut un moment de reculegere în curtea bisericii reformate din Mediaș.

Sâmbătă 24 octombrie a avut loc în curtea Casei Millennium un concert de muzică timpurie susținut de ansamblul Kájoni Consort.

În Copșa Mică Vajda Szilvia a impresionat publicul cu vocea ei plăcută. Au urmat apoi două recitaluri: László Bernadett a interpretat ”Nemzeti Dal" , iar Fazekas Attila a recitat o poezie de Reményik Sándor intitulat „Maghiarilor din Transilvania”

Ultimul spectacol din șirul de evenimente a fost susținut, duminică 25 octombrie, în curtea Casei Millennium unde a fost prezentată comedia contemporană numită “Arta” de YasminaReza. 

Cu această ocazie mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la cea de a XXII-a ediție a Zilelor Culturii Maghiare din județului Sibiu.

Organizatori / parteneri: Societatea de Cultură Maghiară din Transilvania organizația județeană Sibiu,Asociația Culturală Gyöngyvirág și Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș.

Dorim să mulțumim și susținătorilor noștri:  Fundația Bethlen Gábor, Consiliul Județean Sibiu, Fundația Communitas și Departamentul pentru Relații Interetnice.

 

Kiss Noémi