Back to top

Kihelyezett Konzuli Nap Medgyesen

Kihelyezett Konzuli Nap Medgyesen

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

         Újból Kihelyezett Konzuli Napot szervez a Kolozsvári Magyar Konzulátus Medgyesen. Ezúttal az állampolgársági dossziék befogadásán  kívül a választásokra valló regisztrációban is segítséget fognak nyújtani a konzulátus alkalmazottai, valamint, ha elegendő útlevél kérelmező lesz, akkor ezeket is, itt helybe kérelmezhetik azok, akik az esküt letették és magyar állampolgárokká váltak.

Ugyanakkor azok, akik letették már az esküt és időközben megérkeztek az irataik a Kolozsvári Főkonzulátusra (útlevél, születési igazolvány vagy házassági igazolvány) és ezeket még nem vették át, most megtehetik ezt Medgyesen is.

    Pár fontos információ a Kihelyezett Konzuli Napokkal kapcsolatban:

- A Kihelyezett konzuli napot Február 20-án szervezzük meg Medgyesen a Millennium-Házban (I.C. Bratianu utca, 32. szám)
- Azok akik most szeretnék betenni az állampolgársági kérelműket, megkérjük mielőbb jelentkezzenek irodánkon azért, hogy legyen idő az iratok beszerzésére, fordítására és a kérelmezési dossziék összeállítására.
- Akiknek megérkeztek az irataik a Kolozsvári Főkonzulátusra és fel szeretnék őket Medgyesen venni, annyit kell tudniuk, hogy ezeket csak személyesen lehet átvenni (1 fokú rokonság, vagy házaspár esetében egy kézzel irt meghatalmazással is átvehetők az iratok).
- Aki most szeretné regisztráltatni magát a Magyarországi választásokra, a konzulátus munkatársai segíthetnek a regisztrációs ív kitöltésében valamint elküldésében.
- Azok akik már magyar állampolgárok és útlevelet is szeretnének igényelni, amennyiben elegendő útlevél igénylő összegyűl, Medgyesen is megtehetik ezt, annyit kell viszont tudni, hogy az útlevél igénylésére az útlevél árát euróban kell kifizetni, és fel kell tudni mutatniuk a honosítási okiratot, vagy lakcímkártyájukat (megkérjük értesítsék irodánk munkatársait időben szándékukról).
- A Kihelyezett Konzuli Nap programja, várható-an 10:00-16:00 –ig fog tartani ez alkalommal is, viszont bővebb információkat a 0269 832 657 telefonszámon kaphatnak.