Back to top

A Resti Kornél Zenekar koncertje Medgyesen

A Resti Kornél Zenekar koncertje Medgyesen

Medgyesi MADISZ: 

Egy bohém, vidám, későtavaszi- kora nyár(r)esti koncertre várjuk szeretettel a kedves medgyesieket 2018. május 25-én pénteken este 7 órától a volt ferences rendház belső udvarába. 

Az este során Resti Kornél fog Kecskemétről idelátogatni, hogy régi barátjával, Sándorral együtt nosztalgiázzanak a nagy csata emlékén. 
Az idő elrepül és meglepődve állapítják meg, hogy a 2017/2018-as év Petőfi Sándor ösztöndíjasa (micsoda neves egybeesés! ;) is lassan búcsút int ennek színes, tornyos, kedves szász városkának. 

E búcsú szellemében hozza el a városba legkedvesebb dalait és megzenésített verseit Kornél és zenekara - Cseh Tamás, Weöres Sándor, József Attila, Ady Endre, Babits, Appolinaire, Rimbaut és természetesenPetőfi Sándor és Kornél is ott fognak a hátsó sorokban ülni. (ahogy az az osztálykirándulásokon is szokott lenni és a sütemény majszolása közben a bajuszpödrésre is időt szakítanak az est során). 
És hogy kicsoda Kornél? Resti Kornél az irodalom és egyéb feleslegesnek tűnő lomok garabonciása, bohém krónikása. Láthatatlan köpenye alatt zenés verseit mindig magával hordja: elfújja őket, ha kell, aztán tovább engedi őket a széllel (szemben)..

Akik Kornéllal érkeznek és hangszereiket is hozzák:

Apró Anna (koboz, ének, szájzongora)
Lázár Miklós (cselló, vokál, dorombének)
Tóth Marcell Soma (szaxofon, citera, harangjáték)
Papp Máté (gitár, ének, sámándob)

A belépés ingyenes. 
2018. május 25. péntek 19 óra
Volt ferences rendház udvarán ( a plébánia udvara) szeretettel várunk mindenkit!

Köszönet az estért a
Petőfi Sándor Programnak
Medgyesi MADISZ-nak
Medgyesi Római Katolikus plébániának és sok-sok mindenkinek, 

és természetesen Kornélnak.

(A dalok nyomokban tartalmazhatnak egy csipet szomorúságot.)