Back to top

Tizenhatodjára Vándorcsizma Néptáncfesztivál, Medgyesen

Tizenhatodjára Vándorcsizma Néptáncfesztivál, Medgyesen

Fontosabb kulturális rendezvények: 

2018. június 2-án került megszervezésre a XVI. Vándorcsizma Néptáncfesztivál, a már hagyománnyá vált, megszokott helyszínen, a Greweln Parkban.

Nyolc néptánc együttes, gyerekprogramok, civil park, gulyásfőző verseny és sok más foglalkozás várta a népi kultúra szerelmeseit. Habár az eső közbeszólt, a fesztiválózókat ez nem ilyesztette el. Délelőtt a hagyományos felvonulással startolt az idei kiadás, ami a Millennium-Háztól indult. Közel 250 viseletbe öltözött néptáncos, népi dallamok kiséretében vonult végig a város utcáin, köztudatra hozván, hogy a város ismét ünnepel.

Az idei fesztivál területe sokkal több programot kínált a kilátogatók számára: „Olyan programot igyekeztünk összeállítani, ami kicsiknek, angyoknak egyaránt lehetőséget ad emlékezetessé tenni a Vándorcsizma élményét.” - mondta Balázs Botond, a fesztivál főszervezője.

Baranta, íjász bemutatók, kézműves tevékenységek, buborékhúzás, kézműves vásár várta a kíváncsiakat. Civil parkkal bővült az idei kínálat, amely keretében különböző szervezetek kaptak helyet: a Medgyesi MADISZ, a Gyöngyvirág néptánccsoport, a medgyesi magyar tannyelvű oktatási intézmények, a NEEEM! Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom, továbbá a centenáriumi évhez kapcsolódva az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala is jelen volt.

A konyha és a helyi ízek kedvelői sem unatkoztak, eredetibbnél eredetibb gulyásokat kóstolhattak. Az est a Holdviola zenekar produkciójával és egy hajnalig tartó táncházzal zárult, amelynek hangulatáért az Ördögszekér zenekar felelt.

Köszönjük mindenkinek, aki valamivel is hozzájárult a XVI. Vándorcsizma Néptáncfesztivál megszervezéséhez. Kiemelten köszönjük támogatóinknak, a medgyesi Polgármesteri Hivatalnak, a Szeben Megyei Tanácsnak, a Bethlen Gábor Alapnak, a Csoóri Sándor Alapnak, az RMDSZ-nek és a Communitas Alapítványnak, a ROMGAZ RT-nek, a Konsta Splendid üzletláncnak,  a Mediturnak, az ELDI pékségnek, az OTP Bank Románia RT-nek, Kovászna Megye tanácsának, valamint a Contrast nyomdának. 

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

Buryán Tünde