Back to top

Új elnök a Medgyesi RMDSZ élén!

Új elnök a Medgyesi RMDSZ élén!

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

 

2018. október 17-én tartotta meg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség medgyesi szervezete Tisztújító Közgyűlését 18:00 órától a Millenium-Ház nagytermébe.

A napirenden többek között az aktuális politikai helyzetek vitatása, a leköszönő elnök beszámolója, illetve az új választmány szavazása szerepelt.

Első körben Orosz Csaba, leköszönő Medgyesi RMDSZ elnök beszámolt a mandátuma alatt elért eredményekről, tevékenységeiről: „A 2016-os választások után sikerült két képviselőt bejuttatni a helyi önkormányzatba, így jelenleg is ketten vagyunk. Jó helyzetben vagyunk a tanácsban, mert a két RMDSZ képviselő nélkül nem lenne meg a két-harmad a szavazásokon és a határozatok közel fele két-harmados többséget igényelnek ahhoz, hogy tovább jussanak.” Szó esett a hétvégen zajlott SZKT-ról (Szövetségi Képviselők Tanácsa), a következendő EP választásokról. „Az egyik legégetőbb problémánk itt, Medgyesen a tanügy és az iskolánk. A magyar iskola és a magyar gyerekek megtartása a rendszerben. Ezzel kapcsolatban pedig mindent megtettünk, hogy ez a rendszer fennmaradjon. Támogatásokat hoztunk, támogattuk a Hosszabbított Program beindítását, és megvalósítottuk egy régi tervünket, tornatermet építünk jelenleg a medgyesi Báthory István Általános Iskola udvarára.”

Az aktuális politikai kérdések és az elnöki beszámoló megvitatása után sor került a jelöltek ismertetésére. Balázs Botond jelölése volt az egyetlen, ami határidőre megérkezett, ezért ő volt az egyetlen elnökjelölt. Bemutatkozott, elmondta röviden terveit, meglátásait: „Az elmúlt 10 évben minden medgyesi eseményből, önkéntes koordinátorként, szervezőként, fő-szervezőként vettem ki részem. Mindezek mellett pedig országos szinten képviselem a fiatalokat magyar és román civil szervezetekben egyaránt. Ezt a munkát szeretném folytatni, itthon, magunkért és a közösségért.”

A beszédek után a szavazásra került sor. A Közgyűlés egyöntetűen elfogadta és megszavazta az elnöki jelölést, így Balázs Botond a Medgyesi RMDSZ új elnöke!

Továbbá a választmány tagjai a következők lettek: Balog József – alelnök, további tagok: Kémeri Attila, Palea Kinga, Pocan Ildikó, Bordi Magda, Csifó Levente, Vajda Zoltán, Kopán Sándor.

Sok sikert kívánunk a frissen megválasztott csapatnak!