Back to top

Miért érdemes ellátogatni a Vándorcsizma Néptáncfesztiválra

Miért érdemes ellátogatni a Vándorcsizma Néptáncfesztiválra

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Május 18-án kerül megszervezésre a környék legnagyobb magyar kulturális rendezvénye a XVII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál medgyesen. Közösségünk számára ez a nap lehetőséget ad nem csak kikapcsolodásra, hanem identitásunk és kultúránk megörzésére. Azt szeretnénk, ha sikerülne egy olyan élményt szerezni a résztvevőknek, amelyre a késöbbiekben is örömmel emlékeznek.

A Fesztivál lehetőséget ad azoknak akik főzni szeretnének, hogy részt vegyenek egy hagyományos gúlyásfőző versenyen. A gúlyásfőző csapatok a rendezvény végen értékelve lesznek.

Idén sem feletkeztünk meg a finomságokról, a házi készítésű fagylajtról, kürtös kalácsról illetve a lángosról. Ezen belül lehetőség adódik olyan hasznos és praktikus dolgok vásárlására mint például kézileg tervezett ékszerek, levendulából készített ajandékok és sok más meglepetés.

A gyerekekről sem feledkezünk meg: lesz kard-, ijászat-, valamint ostoros bemutató, amelyet oktatás és egy rögzített verseny követ. A kisebbeknek lehetősegük lesz arcfestésre, üvegfestésre, gyöngyfűzésre, kerámia festésre és kerámia dísz készítésére, valamint ruha anyagból készített külömböző használati tárgyak készítésére.

A nap csúcspontja egy feledhetetlen koncert lesz, amelyet a Zanzibár együttes bíztosít nekünk.

A rendezvényt a hagyományos táncház fogja zárni, ahová szeretettel várunk minden érdeklödőt.