Back to top

Ülésezett az RMDSZ Szeben megyei Választmánya

Ülésezett az RMDSZ Szeben megyei Választmánya

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Az RMDSZ Szeben megyei szervezete küldöttgyűlésére került sor 2021. december 2-án, Medgyesen a Millennium-Házban. Alapszabályzatmódosítás, a soron következő népszámlálás és tevékenységi beszámolókra került sor.

 

Az RMDSZ 2021-es Kongresszusán meghozott döntések helyi szinten való életbeültetése, amely szerint a megyei alapszabályzat frissült, olyan módosításokat hozott, amelyek közelebb hozták a működést biztosító alapdokumentumot a jelenlegi helyzetekkel.

 

Benedek Zakariás parlamenti képviselő beszámolt a kormányalakításról, a koalíciós tárgyalásokról, a parlamentben kifejtett munkájáról, illetve az RMDSZ frakció munkájáról. Ugyanakkor tájékoztatta a jelenlevőket az elkövetkezendőkben napirendre kerülő fontos törvénytervezetekről, de szó esett a vitatott munkahelyi zöldigazolványról is.

 

Fazekas Attila ügyvezető elnök a 2022-es népszámlálást mutatta be, a tervezett forgatókönyvet, amely alapján lebonyolítják a népszámlálást Romániában. Az RMDSZ munkatársai aktívan részt vesznek a népszámlálás lebonyolításában, akár önkéntesként akár a kitöltési folyamatban felmerültek esetén.

 

Orosz Csaba megyei RMDSZ elnök a medgyesi és Szeben megyei aktuális helyzetet vázolta fel, ismertetve a 2022-es áprilisi magyarországi választásokat, a regisztráció fontosságát.