Back to top

Megtartotta soros ülését az RMDSZ Szeben megyei szervezete

Augusztus 30-án tartotta választmányi ülését az RMDSZ Szeben megyei szervezete a medgyesi Millennium-Ház nagytermében.

A Szeben megyei választmány tagjai valamit a Szeben megyei RMDSZ önkormányzati képviselői jelenlétében zajló ülés főbb napirendi pontjai között szerepelt a Szeben megyei önkormányzati küldött megválasztása a regionális önkormányzati tanácsba. Orosz Csaba javaslata alapján és a képviselők egyhangú döntése szerint Székely Ilonka vízaknai képviselőt választották küldöttnek, aki elfogadta a felkérést és megköszönte a bizalmat.

Ezt követően a parlamenti választásokra való felkészülésről, a szükséges aláírások leosztásáról és a szeptember 22-i megyei jelölő-rangsoroló küldöttgyűlés előkészítéről tárgyalt a választmány.

Utolsó napirendi pontként szerepelt a tisztújjítás előkészítése, szervezése Nagyszebenben, Vízaknán, Kiskapuson és Küküllőalmáson.

A térségek képviselőinek felszólalása után Balázs Béla Attila megyei elnök beszámolt az eljövendő időszak kihívásairól, az aláírásgyűjtés megszervezéséről és ismételten felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a jelölési dossziékat 2016 szeptember 16-ig lehet benyújtani a Millenniumházban, a helyi magyar sajtóban megjelent hirdetés értelmében.

Végezetül megköszönte minden önkormányzati képviselő lekiismeretes munkáját, kiemelte hogy „csupán az eddigihez hasonló összefogás tud változásokat eredményezni”.

 

Szeben megyei RMDSZ Sajtóiroda

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: