Back to top

Konzuli fogadónap Nagyszebenben

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai – Békefi Annamária konzul és Kárász-Kiss Péter konzuli adminisztrátor – fogadónapot tartottak szeptember 16-án, pénteken 10–14 óra között a nagyszebeni RMDSZ-székházban. A kihelyezett konzuli napon átvettek egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, útlevél-igényléseket, illetve egyéb bejelentés-aktákat rögzítettek.

A konzuli napot az Eurotrans Alapítvány Szeben megyei munkatársa, Kémeri Attila készítette elő és szervezte meg, segítségére voltak: Márton Zsófia, a megyei RMDSZ, illetve Balázs Botond, a medgyesi MADISZ részéről. A fogadónapot figyelemmel kísérte és segítette a Petőfi Sándor Program medgyesi ösztöndíjasa, Papp Gyula Attila. A magyar állampolgárság iránt most is nagy volt az érdeklődés a Szeben megyeiek körében.

A Főkonzulátus munkatársai húsz fő egyszerűsített honosítási kérelmét vették át, egy új házasság magyarországi anyakönyvezését regisztrálták, kiosztottak 27 anyakönyvi kivonatot és három útlevelet. A kihelyezett konzuli fogadónapok elsődleges célja, hogy a távolságok leküzdésével minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben (pl. állampolgársági- és útlevélügyek) is lehetőség nyíljon kérelem benyújtására, illetve tanácsadásra.

Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket és a helyszínen történő igazolványkép készítését is. A nagyszámú érdeklődő miatt a jövő hónapban ismét lesz konzuli fogadónap.

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: