Back to top

Erzsébetvároson vette kezdetét a XIX. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozata

Erzsébetvároson vette kezdetét a XIX. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozata

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Október 14-én, szombaton este a Medgyesi Gyöngyvirág néptánccsoport előadásával kezdődtek meg a 19. Szeben Megyei Magyar Napok az Erzsébetvárosi Kultúrotthonban, ahol Dózsa Levente, az RMDSZ Erzsébetvárosi Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Balázs Béla Attila, az RMDSZ Szeben megyei elnöke megnyitó beszédében elmondta: - Örvendek, hogy 19-edjére is itt lehetünk. Közel húsz éve álmodtuk meg ezt a rendezvénysorozatot, olyan barátainkkal, akik közül már többen nincsenek közöttünk. A rendezvény azért született, hogy bemutassa a Küküllő menti értékeket és a helyi emberek, közösségek munkáját.

A megnyitón Erzsébetváros polgármestere Emil Dârlosan is köszöntötte a megjelenteket. A Gyöngyvirág néptánccsoport Táncoló topánkák című előadásában a párválasztás szép és olykor fájdalmas pillanataiba nyerhettünk betekintést. A tánccal, énekkel, játékos szituációkkal tarkított előadásban a gyermek és a felnőtt korosztály egyaránt szerepet kapott, amely a közösségi érzést még különlegesebbé tette az est folyamán.

A magyar Napok következő állomása Medgyes lesz, ahol 19-én, csütörtökön 18 órától a Városi Múzeumban szociofotó kiállítással várják az érdeklődőket.

Ferencz Klaudia