Back to top

„Zilele Culturale Maghiare” - la cea de-a XV-a ediţie

„Zilele Culturale Maghiare” - la cea de-a XV-a ediţie

În perioada 18-27 octombrie va avea loc ediţia cu numărul XV a Zilelor Culturale Maghiare din judeţul Sibiu. Evenimentul se desfăşoară în şase  localităţi din judeţul Sibiu, organizatorii pregătind şi în acest an un program deosebit de variat .

 

 

Pe parcursul celor 10 zile se vor derula zeci de evenimente: dansuri populare, clubul piticilor,  activităţi sportive, spectacol de teatru, balul strugurilor, balul tineretului,degustare de vinuri,  filme, teatru de păpuşi, curs de perfecţionare pentru  cadre didactice, ateliere cu meşteşuguri tradiţionale şi altele. Scopul acestui eveniment este păstrarea valorilor tradiţionale  şi culturale ale comunităţii maghiare din zonă, precum şi popularizarea acestora.

Acest eveniment a debutat în toamna anului 1998. Dacă în primii ani s-a desfăşurat în municipiul Medial şi împrejurimi, în anii următori evenimentul  s-a dezvoltat şi s-a diversificat, devenind o manifestare culturală importantă al judeţului Sibiu. Astfel, în anul 2011, a XIII-a ediţie a "plasat" aceste manifestări la un nou nivel, în care timp de 10 zile, în 10 localităţi din judeţ, au avut loc aproape 40 de evenimente . Respectiva ediţie s-a bucurat de un număr de 3500 de participanţi, numărul acestora crescând şi anul trecut.
 

Organizatorii speră ca şi în acest an numărul participanţiilor să fie cel puţin la fel de mare, dar mai ales ca publicul să fie  mulţumit, având oportunitatea de a "gusta" puţin din cultura şi tradiţiile maghiare.

 

 

AtaşamentMărime
PDF icon szmmn-ro.pdf1.86 MB