Back to top

Ultimul weekend al Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu, ediția a XVII-a

Ultimul weekend al Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu, ediția a XVII-a

S-a încheiat și ultimul weekend al Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu, ediția a XVII-a, care a mai păstrat câteva surprize și diverse programe pentru comunitatea maghiară din județ.

În data de 23 octombrie, vineri a avut loc așezarea unei plăci comemorative în memoria eroilor medieșeni ai revoluției din 1956, în curtea Biserici Reformate. Orosz Andras și prezbiterul Turzai György în numele comunității reformate, Csifó Levente în numele Societăți Maghiare de Cultură din Transilvania organizația județeană Sibiu și Dr. Balázs Béla în numele U.D.M.R organizația județeană Sibiu, au așezat coroane ca semn de respect pentru eroii revoluției care a izbucnit la 23 octombrie 1956.

Seara a fost dedicată mai mult tinerilor, de la ora 21:00 în Crama Traube cei interesați au ascultat reprezentațiile Slam Poetry. Slam Poetry fiind o formă modernă a poeziei ce conține elemente de poezie, rap și stand-up comedy, show-ul a fost interactiv, publicul a putut să-și exprime părerea despre temele redate de slammerii maghiari din România. Seara a continuat cu o petrecere incendiară, muzica a fost  asigurată de dj-ul clujean DJ Pici (PIKOWATT).

În 24 octombrie, de la ora 11:00 cei mici s-au distrat în Sala Traube la concertul pentru copii redată de Stone Hill. Tot de la ora 11:00 in Casa Millennium au fost bine veniți cei care au vrut  să schimbe haine și alte obiecte de care s-au plictisit de-a lungul timpului. Seara de la 18:00 publicul din Agnita s-a bucurat de spectacolul redat de Formația de Dansuri Populare Gyöngyvirág. În același timp la Casa de Copii Adolf Kolping Formația Zurgo i-a distrat și înveselit pe cei mici și mari de asemenea.

În 25 octombrie, de la ora 18:00 la Sala Traube publicul a participat la ultimul program organizat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu, acela fiind stand-up comedy și concert Koszika and the HotShots.

Mulțumim și pe această cale partenerilor și sponsorilor, colaboratorilor, voluntarilor cu ajutorul cărora s-a organizat cel mai mare festival cultural al comunității maghiare din județul Sibiu.