Back to top

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu au ajuns la a douăzecea ediție!

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu au ajuns la a douăzecea ediție!

În perioada 19-28 octombrie, revenim cu a douăzecea ediție a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu. Anul acesta sărbătorim douăzeci de ani, de când toamna, pentru comunitatea maghiară din județ înseamnă evenimente și festivități.

Programe pentru copii, teatru, prezentare de carte, vizionare de film, slam poetry, stand-up comedy, spectacole de dans popular și multe alte evenimente își așteaptă publicul timp de zece zile.

Nu putem să nu menționăm importanța Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu. Acestea sunt zilele în care comunitatea maghiară din județ are posibilitatea de a participa la evenimente culturale maghiare, deoarece în timpul anului acestea nu sunt accesibile pentru publicul maghiar din județul Sibiu. Aproape zece localități din județ sunt implicate în proiect: Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Alma, Șmig, Copșa Mică, Blăjel, Agnita și Buia.

Vă prezentăm câteva atracții din această ediție: Teatrul Metamorf din Budapesta, Opera Maghiară de stat din Cluj, concert trupa Titan, balul strugurilor, proiecții de film, slujbă festivă ecumenică, stand-up comedy.

Intrarea va fi liberă la toate programele, dar până atunci eliberați-vă calendarul, revenim cu informații în curând!

Direcția de cultură, sport, turism și tineret din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș este și anul acesta partenerul principal al proiectului, iar organizatorii sunt: UDMR org. jud. Sibiu, UTDM Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania org. jud. Sibiu, Asociația Culturală Gyöngyvirág.