Back to top

Cine suntem și cu ce ne ocupăm. Partea a 5 - a

Cine suntem și cu ce ne ocupăm. Partea a 5 - a

Mă numesc Kémeri Attila. Primul meu contact cu organizația a fost în anul 2010, când m-am alăturat echipei, în calitate de voluntar.

 Între 2010 și 2013 am participat la numeroase și diverse activități ale organizației: m-am ocupat de redacția și redactarea ziarului nostru, m-am implicat în campaniile noastre (am împărțit pliante, am aplicat chestionare etc), dar am ajutat și la muncile administrative, dacă situația a cerut-o.

În anul 2013 conducera organizației tinerilor maghiari din județul Sibiu m-a numit președintele comisiei (comisie compusă din 8 membri) Consiliul Oragnizațiilor de Tineret din județul Sibiu. Această funcție mi-a oferit posibilitatea de a ajunge mai aproape de conducerea Consiliului Tineretului Maghiar din România.

Această postura îmi oferă șansa, și în prezent, să reprezint, să devin porta- vocea tinerilor maghiari din județul nostru în cea mai mare organizație a tinerilor maghiari din Depresiunea Carpatică.

Ca voluntar în cadrul acestei organizații, am reușit să strâng nu doar experiență, dar să și primesc recunoștință din partea multora. Astfel,  în luna august, 2013, conducerea UDMR-ului din Sibiu mi-a oferit privilegiul de a-mi creea cadrul proprice dezvoltării mele profesionale și personale, dezvoltând toată experiența acumulată pe parcursul anilor.  Așa se explică că între 2013-2015 am activat alături de colegii mei ca angajat al UDMR-ului din Mediaș, la Casa Millennium. Totodată, mi s-a oferit șansa de a participa la diverse cursuri de perfecționare. Toți acești factori au sporit încrederea în propriile-mi forțe și au mărit dorința de a ajuta, de a sprijini comunitatea maghiarilor din județul nostru.

Începând cu 2015, sunt reprezentantul local al biroului Eurotrans, din Mediaș, ocupându-mă de întocmirea documentelor și a actelor necesare pentru obținerea cetățeniei maghiare a tuturor celor interesați din zona noastra. Din 2016, am devenit secretarul biroului teriorial al deputatului Benedek  Zakarias de la Sibiu.

Totodată, m-am implicat în realizarea marilor noastre proiecte, pe care le consider a fi punctele noastre forte, cum ar fi: organizarea festivalului Vándorcsizma, Tabăra de înot, Zilele Culturale maghiare din județul Sibiu și altele. Cel mai recent proiect al nostru este, Programul Prelungit. În calitate de co-coordonator al proiectelor, sunt  implicat trup și suflet  în realizarea acestora.