Back to top

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu la ce-a de a 21-a ediție

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu la ce-a de a 21-a ediție

În perioada 18-27 octombrie, ca în fiecare toamnă de 21 de ani, sărbătorim Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu.  O săptămână întreagă de evenimente cu scopul de a întări și unii comunitatea maghiară.

Organizatorii au pregătit o serie de evenimente culturale, cum ar fi concerte, prezentări, teatru, seară sportivă și inevitabilul bal al strugurilor.

Nu putem să nu menționăm importanța Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu. Acestea sunt zilele în care comunitatea maghiară din județ are posibilitatea de a participa la evenimente culturale maghiare, unde se adună cu mic cu mare pentru a petrece timp împreună.

Vă prezentăm câteva atracții din această ediție: Deschiderea oficială ce va avea loc la Casa Millennium urmat de o inaugurare, concert susținut de celebrul Tamás Gábor care va fi prezent atât la Mediaș cât și la Sibiu, concert Vivat Bacchus, slujbă festivă și comemorare a revoluției di 1956, prelegere pe tema inteligenței emoționale, balul strugurilor, seară sportivă iar la sfârșitul șirului de evenimente îi avem din nou prezenți pe membri teatrului Metamorf din Ungaria.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele din cadrul programului. Ne vedem în curând!

Organizatorii sunt: Primăria Municipiului Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania org. jud. Sibiu, Asociația culurală Gyöngyvirág și UTDM Mediaș.  

Mulțumim finanțatorilor: Departamentul pentru relații interetnice și Consiliului Județean Sibiu.