Back to top

Március 15-i megemlékezések Szeben megyében

Március 15-i megemlékezések Szeben megyében

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Ünnepeljük együtt az 1848/49-es szabadságharc 175. évfordulóját! Szeben megyében több helyszínen is megemlékezésekre kerül sor ezen az ünnepi napon, melynek fő eseményei március 15-én lesznek.

Szelindeken 11:00 órától kezdődik a megemlékezés, ahol koszorúzásra és rövid megemlékezésre kerül sor Petőfi Sándor és Bem József emléktáblánál. Ezután Nagyszebenben, a Petőfi Parkban, 12:00 órakor folytatódik a rendezvény, mely koszorúzással, áldással és rövid megemlékezéssel zárul.

Az ünnepi megemlékezés Medgyesen, az EMKE, RMDSZ, MADISZ és a történelmi egyházak társszervezésében, a Római Katolikus plébániatemplomban lesz megtartva 2023. március 15-én, szerdán, 18:00 órai kezdettel. A megemlékezést zászló felvonulás nyitja, majd következnek a lelkészi köszöntök, a Báthory István Általános Iskola diákjai történelmi-verses összeállítása, ünnepi beszédek, a medgyesi vegyeskórus fellépése és áldás. A Szózat és a Himnusz pedig a megemlékezés méltó zárása lesz. Az esemény után szeretetvendégségre  várunk mindenkit a Római Katolikus templom emeleti termében.

Küküllőalmáson és Erzsébetvároson a Református templomba március 19-én 11:00 órától kerül sor az istentiszteleten belül szervezett megemlékezésekre.

 

Csatlakozz hozzánk, és tisztelegjünk együtt azok előtt, akik harcoltak a hazáért és a szabadságért! Mindenkit szeretettel várunk a március 15-i megemlékezésekre!