Back to top

RMDSZ Szórvány Frakció Kihelyezett Ülése Nagyszebenben

RMDSZ Szórvány Frakció Kihelyezett Ülése Nagyszebenben

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

A 2024-es Szuperválasztási Év és Egyéb Kihívások Fókuszban

 

A múlt hétvégén Nagyszeben városában került sor az RMDSZ szórvány frakciójának kihelyezett ülésére.

A találkozó fő célja a 2024-es "szuperválasztási" év előkészületeinek megvitatása volt, amelynek keretében az RMDSZ-nek nyolc hónapon belül négy választási kihívással is szembe kell néznie.

 

A kihelyezett ülésnek a Szeben megyei RMDSZ szervezete adott otthont, a házigazda szerepét Orosz Csaba, a Szeben megyei RMDSZ elnöke, Benedek Zakariás parlamenti képviselő és Bándi Levente Szeben megyei SZKT tag látták el. Az eseményen részt vett Balázs Attila, az RMDSZ ügyvezető elnöke, Winkler Gyula európai parlementi képviselő illetve a szórvány megyék képviselői.

 

Az ülés fókuszában két fő napirendi pont állt. Az első és talán legfontosabb témakör a 2024-es szuperválasztási év előkészületei voltak. Az RMDSZ-nek is négy különböző választáson kell majd bizonyítania, az első és egyik legjelentősebb megmérettetés a 2024. június 9-én tartandó európai parlamenti választások lesznek.

 

A második napirendi pont a 2023-as Magyar Szórvány Napja központi eseménye volt. Az ünnepség idén november 11-én kerül megrendezésre Nagybányán, a máramarosi RMDSZ szervezésében.

 

Az ülésen az RMDSZ szórvány frakció tagjai kiértékelték az elmúlt négy évben végzett közös munkát. Fontos mozzanat volt a Szórvány frakció szeptember 29-i megújulásának bejelentése, amely a Szövetségi Képviselők Tanácsának következő ülésén fog megtörténni. Ebben az új struktúrában szeretettel várják az újonnan megválasztott szórvány képviselőket is.

 

Az RMDSZ szórvány frakciójának nagyszebeni kihelyezett ülése számos fontos témát érintett és konkrét iránymutatásokat adott a jövőbeni tevékenységhez. A kihívások nem kevesek, de a frakció tagjai bizakodóak, hogy összetartó magyar közösség támogatásával és a közös célok mentén sikeresen fognak teljesíteni.