Back to top

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu ediția 25

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu ediția 25

Fontosabb kulturális rendezvények: 

După 10 zile pline de activități culturale, evenimentul Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu ediția 25, s-a încheiat cu amintiri frumoase și momente de neuitat pentru toți participanții.

După o ceremonie de deschidere emoționantă, a avut loc o varietate de spectacole artistice și culturale,dansuri tradiționale și concerte, activități moderne și competiții sportive, care au evidențiat bogăția culturii maghiare.

Interesul manifestat pentru fiecare activitate în parte a fost impresionant, reflectând angajamentul și pasiunea comunității pentru cultura maghiară. Având în vedere diversitatea de programe oferite,  fiecare participant a găsit o activitate sau mai multe, pe placul său.

Pe lângă evenimentele sportive consacrate, cum ar fi turneul de tenis de masă și mini campionatul de fotbal, au fost introduse și noi activități, precum competiția de fotbal virtual în cadrul campionatului EAFC24 și concursul de pescuit. Interesul ridicat și atmosfera plăcută au demonstrat că aceste noi activități vor avea un loc permanent în programul evenimentelor viitoare.

Unul dintre momentele de vârf ale săptămânii a fost seara de quiz, unde sub conducerea maestrului, Kovács Zsolt, participanții au avut ocazia să-și testeze cunoștințele de cultură generală într-o atmosferă relaxantă și plină de umor.

Balul Strugurilor de sâmbătă a atras, de asemenea, un număr mare de participanți, dansul și veselia continuând până în zori. Duminică, au fost oferite recitaluri de poezie și cântece populare în diferite localități, iar evenimentul s-a încheiat duminică seara cu un spectacol de stand-up comedy, pecetluind cu râsete și voie bună finalul ediției 25 a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu.

Organizatorii doresc să mulțumească tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul evenimentului. Activitățile desfășurate au evidențiat efervescența și vitalitatea culturii și comunității maghiare din județul Sibiu, subliniind modul în care tradițiile comune și timpul petrecut împreună contribuie la consolidarea unității noastre.

 

Acest eveniment nu este doar despre trecut, ci și despre prezent și viitor. Împreună construim comunitatea și celebrăm cultura noastră. Suntem mândri de ceea ce suntem și de ceea ce vom fi. Ne vedem la anul!”, a subliniat Balázs Botond, organizator, în discursul său de închidere.

 

Deși Zilele Culturii Maghiare s-au încheiat, angajamentul față de comunitate și cultură rămâne viu. Participanții și organizatorii așteaptă cu nerăbdare ediția de anul viitor, pentru a celebra din nou cultura maghiară în județul Sibiu.

În încheiere, dorim să le mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri: Primăria Municipiului Mediaș, Consiliul Județean Sibiu, Fundația Communitas, Uniunea Democrată Maghiară din România, Fundația Bethlen Gábor, Fondul Național de Cooperare, Primăria Copșa Mică, și bineînțeles, bisericile reformate, romano-catolice și unitariene din județ.

Evenimentul a fost organizat de UDMR org. jud. Sibiu, UTDM Mediaș, Asociația Culturală Gyöngyvirág și Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania org. jud Sibiu.