Back to top

Festivalul Vándorcsizma XX: dans, gastronomie și activități pentru toți la Mediaș

Festivalul Vándorcsizma XX: dans, gastronomie și activități pentru toți la Mediaș

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ajunge la cea de-a XX-a ediție și se va desfășura în Parcul Greweln din Mediaș, sâmbătă, 10 iunie 2023. Evenimentul va începe cu o paradă a porturilor populare care va avea loc pe ruta Casa Millennium - Piața Corneliu Coposu, unde toate formațiile prezente vor susține un scurt spectacol de dans.

Deschiderea oficială va avea loc în Parcul Greweln, unde peste 250 de dansatori din diverse localități vor urca pe scenă pentru a prezenta dansuri populare din diferite zone. Tradiția culinară va fi prezentă și anul acesta, prin concursul de gătit gulaș, la care se pot înscrie echipe concurente, care vor fi jurizate cu atenție. Doritorii vor putea degusta gulașul preparat de cele șase echipe participante, pe parcursul întregului eveniment.

În timpul festivalului, participanții vor putea vizita o iurtă, iar după-amiaza va avea loc și o prezentare oficială și un tir cu arcul. Copiii nu vor avea timp să se plictisească, deoarece vor fi organizate diverse activități interesante cu premii pentru ei. De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizat și un târg cu produse tradiționale handmade, cu degustare de pâine cu untură și ceapă, pogăci, kürtős kalács, langoș și multe alte bunătăți și preparate.

La finalul festivalului vor avea loc două concerte, primul susținut de formația locală Dinamic, care va încânta publicul cu piese proprii și hituri pop-rock din topurile autohtone și internaționale, iar al doilea concert va fi susținut de formația Nagy Fero és a Beatrice. Organizatorii acestei ediții sunt Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș, UDMR organizația județeană Sibiu, SMCT organizația județeană Sibiu și Asociația Culturală Gyöngyvirág din Mediaș.

Partenerii și finanțatorii evenimentul: Primăria Municipiului Mediaș, Consiliul Județean Sibiu, Muzeul Astra, S.N.T.G.N. Transgaz S.A., OTP Bank România, Fundația Bethlen Gabor, Fundația Communitas și Uniunea Democrată Maghiară din România.

Iată programul evenimentului:

12:00 - Parada portului popular pe ruta Casa Millenium – Primăria Mediaș

13:00 - Deschidere oficială în Parcul Greweln

13:00 - Târg de produse tradiționale, vizitare iurtă, tir cu arcul, activități pentru copii

13:15 - Spectacolul formațiilor de dansuri populare

16:30 - Concurs de gătit gulaș

18:00 - Concert Dinamic

19:30 - Concert Nagy Fero es a Beatrice

20:30 - Seară de dans popular