Back to top

Vándorcsizma Néptáncfesztivál: a magyar hagyományok és ízek ünnepe!

Vándorcsizma Néptáncfesztivál: a magyar hagyományok és ízek ünnepe!

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Szenvedélyed a magyar konyha, és szívesen próbálnád ki tehetségedet egy gasztronómiai megmérettetésen? A Vándorcsizma Néptáncfesztivál keretében megrendezett főzőverseny tökéletes hely erre! Mivel a tavalyi fesztivál egyik legnépszerűbb eseménye volt, 2024. május 25-én Medgyesen, a Greweln Parkban idén ismét megrendezésre kerül a Hagyományos Magyar Ételek - Főzőverseny, ahol a csapatok üstökben készíthetik el a finomabbnál finomabb ételeket.

A 3-6 fős csapatok 13 hagyományos magyar étel közül választhatnak, és ez remek alkalom lesz arra, hogy a főzőtehetség és a csapatmunka eredményeként megszülessenek a mindannyiunk által várt kulináris csodák. És a legjobb hír? A csapatok mindkét versenyen párhuzamosan indulhatnak!

A szervezők idén is gondoskodnak az alapanyagokról és a szükséges eszközökről, így a csapatoknak csak a 30-100 literes üstöt, a konyhai eszközöket, a tüzelőfát, a kedvenc fűszereket, a háziorvosi igazolást és a jókedvet kell magukkal hozniuk.

Jelentkezési határidő 2024. május 17., a részvételhez pedig telefonos jelentkezés szükséges a következő számon: 0754 529 196 - Palea Kinga. Az érdeklődők személyesen is jelentkezhetnek a Millennium-házban, hétköznaponként 8-16 óra között.

Ez az esemény nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők és látogatók megtapasztalják a helyi ízvilágot és együtt szórakozzanak a medgyesi magyar közösséggel. A Vándorcsizma Néptáncfesztivál több, mint egy főzőverseny, ez egy ünnep a magyar hagyományok és a gasztronómia tiszteletére. Tehát mire vársz még? Időben jelezd részvételi szándékodat, és készülj fel egy zenével és tánccal fűszerezett, ízekkel teli, vidám napra! Találkozunk Greweln Parkban!