Back to top

Tiltakozz az igazságtalanság ellen!

2012/09/01 - 12:00 to 2012/09/02 - 13:00
Sepsiszentgyörgy

Tiltakozom a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium önkényes visszaállamosítása ellen!
Támogatom az igazságtalanul három év börtönbüntetésre ítélt Markó Attilát és Marosán Tamást!
Határozottan visszautasítom a magyar közösség elleni támadást!

Elindult a 13020-as honlap. Tudj meg mindent a Mikó-ügyről. Népszerűsítsd, oszd meg Te is!

Mikó Ügy. A 13020-as dosszié.
Bármit elvehetnek. Bárkit bezárhatnak.

Átfogó, pontos és hiteles információforrásként jött létre a www.13020.ro honlap, amelyen összegyűjtve megtalálhatók az elmúlt időszak történései a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítási kísérletéről és az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság tagjait érintő, igazságtalan bírósági ítéletről.

A honlap neve, a www.13020.ro a bírósági aktacsomó számát jelenti, ez alatt a szám alatt zajlott az elmúlt években a Mikó-ügy pere.  

A honlapon részletes információkat érhetnek el az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság működéséről és összetételéről, amely a Székely Mikó Kollégium restitúciójáról is döntött, a 13020-as dossziéról, a perről és Markó Attila államtitkár tevékenységéről.

A honlapot működtető kezdeményező csoport tagjai: Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, Balázsi-Pál Előd, a Transindex hírportál főszerkesztője, Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője, Bodor László, a Félsziget fesztivál igazgatója, Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány igazgatója, Horváth István, az Országos Kisebbségkutató Intézet igazgatója, valamint Kádár Magor, a Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója.

A kezdeményezők arra ösztönzik az erdélyi magyar embereket, hogy aláírásukkal tiltakozzanak a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása és a magyar közösséget ért támadás ellen, valamint fejezzék ki szolidaritásukat a három évre elítélt Markó Attila és Marosán Tamás iránt.

Az online-kezdeményezés kiegészül a honlap hivatalos facebook-oldalával is - www.facebook.com/13020Mikougy -, amelynek célja szintén a hiteles és pontos tájékoztatás.

A kezdeményező csoport munkáját, a tájékoztatást és a szolidaritási mozgalmat önkéntesek segítik, akiknek az elérhetősége feladatokra leosztva megtalálható a honlapon.