Un deceniu de tineri pentru tineri, Europa Minorităților ediția a zecea
Tinerii maghiari din județul Sibiu sunt protagoniștii celei de-a zecea ediții al proiectului Europa Minorităților. În cadrul proiectului 70 de tineri participă la Tabăra de Înot organizată de asociația Uniunea Tineretului Democrat Maghiar din Mediaș. Tabăra are loc în perioada 15-21 august 2021 în localitatea Vlăhița din județul Harghita, locație ideală pentru un astfel de proiect.
Tinerilor participanți li se oferă timp de o săptămână masa și cazarea, iar pe lângă acestea diverse activități sportive, educaționale și de timp liber. Organizatorii s-au asigurat ca programul acestei ediții să fie unul cât mai colorat și diversificat. Participanții provenind din diferite localități din județul Sibiu au ocazia săptămâna aceasta să se cunoască între ei, dar și propriul eu. Pentru a atinge acest lucru au loc în fiecare zi prelegeri pe diferite teme din diferite domenii, cum ar fi: educație sanitară și prim ajutor, cunoașterea de sine, educație sexuală. Prin ajutorul activităților și jocului, adică prin diferite activități de educație non-formală învață să lucreze în grup și să devină o echipă. Natația fiind un aspect central în cadrul taberei, participanții învață bazele înotului, își pot însuși una din cele patru tipuri de înot, își pot perfecționa tehnicile.
Activitățile în cadrul taberei sunt asigurate cu ajutorul finanțatorilor și partenerilor, pe această cale dorim să le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei ediții: Consiliul Județean Sibiu, Școala de Arte și Meserii Ilie Micu din Sibiu, Fundația Communitas, Contrast Publicitate și nu în ultimul rând Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.
„Tabăra fiind la cea de-a zecea ediție, se poate spune că este un proiect de succes, un proiect așteptat atât de către participanți cât și de către organizatori. Plus valoarea adusă comunităților din județul Sibiu este indispensabilă, chiar unică din foarte multe puncte de vedere. Faptul că tineri au început acum zece ani organizarea primei ediții și au reușit să continue acest proiect este un lucru lăudabil, însă menționăm și faptul că echipa de proiect s-a extins în ultimii ani, recrutând din rândul participanților membri valoroși ai echipei. Această tabără asigură o legătură între comunități, o legătură între tineri și totodată le oferă acestora cunoștințe și experiențe unice atât educaționale cât și sportive” – Balázs Botond, președintele asociației Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș (UTDM Mediaș)
Dacă privim tabăra ca un ansamblu de activități putem concluziona că îi pregătește pe tineri pentru viață, pentru o gândire pro comunitate, pro implicării civice. Tinerii își
însușesc informații, cunoștințe despre modul de gândire pozitiv, despre cum să devii un membru activ al comunității din care provii, despre cum te poți implica. Activitățile la care participă tinerii sunt cele care îi stimulează și li se deschid noi orizonturi, devenind astfel mai implicați, dobândind un mod de gândire europeană, conștient de mediul înconjurător. Ei devenind azi voluntarii de mâine.
Echipa de proiect UTDM Mediaș
- Autentificare pentru a posta comentarii