Back to top

Cel mai de succes eveniment din ultimii 20 de ani a luat sfârșit!

Cel mai de succes eveniment din ultimii 20 de ani a luat sfârșit!

A douăzecea ediție a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu (ZCMS) a luat sfârșit cu succes! Zece zile, pline de programe pentru cei mici și cei mari, au fost organizate în nouă localități din județ.

De la programe pentru copii: teatru de păpuși, concert, activități artizanale, la proiecții de film, spectacole de dansuri populare, comunitatea s-a bucurat și de comemorări, concerte, baluri, teatru, operă, stand-up comedy sau slam poetry.

Nu se întâmplă des, ca un eveniment de genul acesta să ajungă la 20 de ani de activități. Suntem mândrii de comunitatea maghiară din județul Sibiu, iar succesul programelor ne demonstrează că, comunitatea maghiară are nevoie de astfel de manifestări.„ – a susținut Balázs Botond, coordinatorul proiectului ZCMS, în speech-ul său de duminică.

Organizatorii au încercat să aducă programe în județ care să fie pe placul tuturor din comunitate. Spectacolul Operei Maghiare din Cluj a deschis spectaculos seria de evenimnete, însă invitații surpiză din acest an, au fost artiștii de la Teatrul Metamorf din Budapesta, care au încheiat ZCMS cu o scenetă demnă de celebrarea a douăzeci de ani a proiectului.

Având în vedere concordanța programelor desfășurate și publicul mulțumit, putem spune că acesta a fost cel mai de succes eveniment de gen, din ultimii 20 de ani din județul Sibiu.

Vrem să transmitem mulțumiri tuturor celor care ne-au ajutat, ne-au sprijinit să ajungem aici, unde suntem azi: la finalul celei mai de succes serii de ZCMS!” – a transmis Balázs Botond.

Organizatori: UDMR organizația din județul Sibiu, UTDM Mediaș, Primăria Municipiului Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania org. jud. Sibiu.

Parteneri: Biserica Romano-Catolică Mediaș, Biserica Reformată Mediaș, Biserica Unitariană Mediaș, Asociația Culturală Gyöngyvirág. 

Sponsori: UDMR, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Consiliul Județean Sibiu.