Back to top

Summervibes

Summervibes

Medgyesi MADISZ: 

    

Minden úgy kezdődött, hogy korülbelül két hónapja Balázs Botond, a Megyesi MADISZ elnöke, összehívott pár fiatalt és felajánlotta nekik, hogy az ő segítségével rendezhetnek egy tábort. Mi voltunk ezek a szerencsés fiatalok. Gondolkodás nélkül elvállaltuk. Voltak közöttünk olyanok is akik kiléptek, de a legtöbben maradtunk, és bár tudtuk, hogy nehéz lesz, nem hátráltunk meg. Iskola közben nem tudtunk a legjobban foglalkozni a dolgokkal, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ahogy Botond megígérte, sokszor kisegített minket. Jól fogott mellettünk egy tapasztalt felnőtt, aki nem először rendez tábort.     
Legelső megbeszélésen leszögeztük, hogy a tábort a Szeben megyei magyaroknak szervezzük és, hogy a fő célja ennek a tábornak a pihenés és a szórakozás lesz. Egy tábort megrendezni nem olcsó mulatság, pont ezért segítség kellett, hogy mindent összegyűjtsünk. Három hétig folyamatosan jártunk és probáltuk kigyűjteni a teljes összeget. Volt ahol sikerrel jártunk, volt ahol kevésbé. Mikor kigyűlt a pénz, gondoltuk, hogy a nehezén túl vagyunk. Ezután kezdődött az igazi munka. Kellett egy hely is ahol megszervezzük a tábort, és oda sem mehetünk el gyalog. Sok, sok keresgélés után Kisdisznódra esett választásunk ahol kaptunk egy kedves, kis panziót. Együtt agyaltunk a programon, hogy 
összeszedjünk érdekes tevékenységeket és, hogy tényleg szorakoztató legyen a résztvevőknek.
Miután reméltük, hogy minden le van tisztázva, rajöttünk, hogy táborunknak még nincs neve, és a kellékeket még be kell szerezzük. Hosszas beszélgetés és gondolkodás utan táborunk a "Summervibes" nevet kapta, ami csak annyit jelent, hogy "Nyari Hangulatok". A kellékeket egy héten belül beszereztük és összehoztunk egy utolsó gyűlést, amin pontra tettünk minden apróságot. Biztos vagyok, hogy most minden szervező nevében kijelenthetem, hogy készen állunk lebonyolítani a mi három éjszakás táborunkat. 
Fontos megemlíteni, hogy a tábor nem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Köszönjük a segítséget a Communitas Alapitvány-nak, Medgyesi MADISZ-nak, Fülöp Lorántnak, Orosz Csabának, Csifo Leventének, Kémeri Attilának és Szakács Attilának.

 

Biró Beatrix