Back to top
szerda, 2019, szeptember 18 - 11:50

 

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

Bartos Erika: Gyümölcskosár

Itt van a nyár, száz napsugár

hívogat a kertbe!

Érik a sok édes gyümölcs,

szaladj gyorsan, szedd le!

Piros almát almafáról,

körtefáról körtét,

akassz meggyet füleidre,

szedj apró ribiszkét!

péntek, 2019, június 14 - 16:10

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

Itt a tavasz, ami csak egy dolgot jelenthet: most már nálunk isvirágzik a bodzafa.

A bodza (Sambucus)népies nevei: bocfa, csete, fái bodza, fekete bodza.A bodzafának fel lehet használni a törzsét, virágát és gyümölcsét. A múltban előbbiből speciális tárgyakat készítettek, de manapság már nemigen használják.

hétfő, 2019, május 13 - 17:44

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

               

Eltelt a húsvét.  Biztos vagyok benne, hogyminden családban különbnél-különbételektől roskadtak az asztalok. A sok-sok megterhelő fogást követően remélem, hogy jól fog esni ezúttal valami könnyedebb recept.Mivel a medvehagyma időszaka van, ezért ennek a hónapnak is ez lesz a sztárja.

kedd, 2019, április 16 - 11:06

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

kedd, 2019, március 26 - 11:47

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

A kenyérlángos a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban külön­bözik a hagyományos lepénytől, hogy min­den esetben kelesztett tésztából készül, míg a lepények lehetnek erjesztetlen, kemény, sült tészták is. Régebben kenyérsütéskor mindig félretettek egy kis kelt tésztát megsütni lángosnak. Natúr állapotban vagy ízesítve önállóan is laktató étel. Ma már országszerte ismerik és fogyasztják. A tradicionális étrend­ben az Alföldön volt jellemző.

csütörtök, 2019, március 21 - 09:57

Tihany a Balaton legszebb és legkedveltebb helyei közé tartozik. Sokan az ékszerdobozaként is emlegetik és nem véletlenül, hiszen nagyon híres levendulamezőjéről, aminek látványa és illata magávalragadó. Ezért,amikor először járunk itt, olyan benyomásunk lehet, hogy minden csak a levenduláról szól.Éppen ezért látogassanak el bátran a Levendula Házba ahol a levendulás szappangolyók mellett kóstolhatnak isteni levendula szörpöt illetve sokat tanulhatunk e fantasztikus táj gazdag élővilágáról, mocsarairól, vulkánjairól.

csütörtök, 2019, március 21 - 09:53

Előző cikkem után egy Miskolchoz közeli, látványosságban szintén igen gazdag várost szeretnék Önöknek bemutatni. Választásom így Eger városára esett, melynek azt hiszemnevezetességeiről már mindannyian sokat hallottunk. Elsőként, ami felkeltette az érdeklődésemetaz a közel 800 éves Egri vár volt, aminek történelmi múltját az 1552-es ostroma koronázza meg. 2002 óta évente rendezik itt meg az Egri Vár Napját,rendszerint október 17.-én. Ilyenkor a vár nyílt napot tart, ahol gyermekprogramok, bábszínház és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

szerda, 2019, március 6 - 10:44

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak! 

 Arra gondoltam, hogy az előző havi húsos fogás után, hisz jóból is megárt a sok, jól fog esni némi változatosság. Éppen ezért a februári számban egy gombaételt szeretnék bemutatni, melyet szokásomhoz híven némi desszert követ.

szombat, 2019, január 26 - 13:46

 

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

Mindenekelőtt Boldog Új Évet kívánok minden tisztelt olvasómnak!

Sajnos kénytelenek voltunk magunk mögött hagyni a téli ünnepeket, de ennek ellenére az élet megy tovább, így mi is folytatjuk a főzőcskézés. Sokat gondolkoztam azon, hogy a karácsonyi lakmározás után mi esne jól mindnyájunknak, és végül az az ötletem támadt, hogy készítsünk egy kis finom kocsonyát.

péntek, 2018, december 14 - 11:15

Kedves háziasszonyok! Illetve, tekintve, hogy sok férfi szintén otthonosan mozog a konyhában, hozzájuk is szeretnék szólni. Na, akkor kezdjük újból.

Kedves háziasszonyok és a konyhában sürgő-forgó férfiak!

Oldalak