Back to top

A tükörben Medgyes és környéke – szociofotó kiállítás nyílt a Városi Múzeumban

A tükörben Medgyes és környéke – szociofotó kiállítás nyílt a Városi Múzeumban

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Medgyesen október 19-én, egy különleges szociofotó kiállítással kezdődött meg a megye közel húsz éves rendezvénysorozata. Az alkotások a Medgyesen és környékén élő emberek élethelyzeteit dokumentálva tárják elénk és megelevenítik a bennünket ma is körülvevő valóságot.

Orosz Csaba, a Medgyesi RMDSZ elnöke és Babota Tibor,  római katolikus plébános köszöntötték a megjelenteket, és egyúttal az alkotások létrejöttének hátterébe is elkalauzolták az érdeklődőket. Az eseményt Catalan Stefánia és Vajda Szilvia, a Báthory Általános Iskola diákjainak éneke és zongorajátéka tette igazán meghitté.

A tárlat anyaga a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Medgyesi Római Katolikus plébánia által megszervezett fotóművészeti alkotótábor munkáiból született 2013-ban, melynek vezetője Ádám Gyula fotográfus volt – tudtuk meg Babota Tibor katolikus plébánostól. Mint elmondta, azért is különlegesek az alkotások, mert általuk tanúi lehetünk annak, miként alakulnak át az egyszerű emberek a kamera hatására. Bennünket, befogadókat pedig gondolkodni enged a művészet és tovább nézni - azon felül is, amit látunk.

A kiállítást a XIX. Szeben Megyei Magyar Napok keretében tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében.

 

 

Ferencz Klaudia