Back to top

Miért kellenek a leányok a csatába? - bábelőadáson jártak a legkisebb medgyesiek

Miért kellenek a leányok a csatába? - bábelőadáson jártak a legkisebb medgyesiek

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Pénteken délelőtt a medgyesi óvodások és kisdiákok vették birtokukba a Traube terem bársonyszékeit. Mesés okból gyűltek össze: a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata érkezett hozzájuk egy különleges mesével: Kispipi és Kisréce, de még inkább Zsófi és Lóri történetén keresztül bepillantást nyerhettünk a testvérjátszmák sokunk számára ismert bonyodalmaiba.

A történet szerint a két főszereplő testvérpár egy hetet falun tölt a nagyinál. Gyermekvitáktól hangos vonat zakatolt át a színpadon, hogy beavasson bennünket a családi kalamajkák mókás és tanulságokkal teli világába. Az egy hét azonban nem csak felhőtlen szórakozást ígér. Kiderül, hogy egy otthon felejtett szandál is mekkora galibát tud okozni, hát még ha egy cica, egy kutya, vagy egy varázspálca is a mesélő fonalán akad!

Az előadás tartogat még számos meglepetést, annyit azonban elárulunk: a nagymamák mindenlátó szeme mindig segít a gyermeklelkek gubancait kibogozni.

És Kispipi és Kisréce hogyan kerül a történetbe, miért jó este mesét olvasni és hogy miért kellenek a lányok is a csatába? Aki lemaradt, annak bátran ajánljuk: a bábszínházak varázslatos világában járjon ő maga utána!  

 

 Ferencz Klaudia