Back to top

Ökumenikus Karácsonyi Pásztorjáték a Medgyesi MADISZ és a Medgyesi Római Katolikus Plébánia előadásában

2014 végén harmadik alkalommal szervezte meg a Medgyesi MADISZ és a Medgyesi Római Katolikus Plébánia az Ökumenikus Karácsonyi Pásztorjátékot. 35 fiatal, kicsitől nagyig, valamint két egyház képviselői adtak életet a jól ismert szövegeknek.

Hogy miért volt egy sikeres előadás? Talán mert az együttlét, a sok kicsi és nagy gyerek öröme és a szeretteik arcára csalt mosoly magabiztosságot adott a szereplőknek. November végén kezdődtek a próbák, és bár nem volt egyszerű a kis betlehemi boldogságot újjáteremteni, úgy gondoljuk az eredmény nagyszerű lett.

A történetet egy édesanya mesélte gyerekeinek, és mindeközben az édesanya szavait egyszer csak életre keltették a szereplők. Ott volt Zakariás, Erzsébet, Gábriel, az angyalok, a pásztorok, a napkeleti bölcsek, Heródes és persze nem utolsó sorban József, Mária és a Jézuska. Képek tanúskodnak arról, hogy az öltözet, a közönség, a Szenteste, a hangulat és az együttlét milyen nagy örömöt és boldogságot tud adni úgy a közönségnek, mint a fellépőknek.

A Pásztorjátékot három helyen sikerült előadni: Szenteste, Medgyesen a Római Katolikus Plébánia Templomban léptek fel az ifjak, majd Karácsony napján a Kiskapusi Római Katolikus Templomban, és végül Erzsébetvároson az Örmény Katolikus Templomban. A szerepléseknek köszönhetően a helyi ifjúság együtt töltötte a Karácsonyt, és a legnagyobb ajándék az volt számukra, hogy előadásukkal családjuk mellett mások életébe is kis boldogságot hozhattak.

Egy résztvevő az előadás után nagyon szép szavakkal illette a fáradságos munkát: „Köszönjük a fiataloknak ezt a csodálatos előadást, a sok munkát, nagy szép volt. Íme, idén is közelebb került hozzánk Kis Jézuska születésének híre, öröme, és majd amikor a fiatalok olyan öregek lesznek, mint én, emlékezni fognak erre a csodálatos eseményre, és akkor fogják majd igazán érezni, hogy nem éltek hiába, tettek valamit a közösségért”.  A Karácsony mindenki ünnepe, függetlenül mindentől. Ez volt a Medgyesi fiatalság ajándéka. Reméljük örömöt és mosolyt hoztunk mindenki szívébe, mert ez volt a cél.

Medgyesi MADISZ: