Back to top

Să creăm un Crăciun mai frumos!

Să creăm un Crăciun mai frumos!

Înainte de ultima duminica din Advent, comunitatea maghiară din Mediaș a participat la spectacolul de Crăciun al copiilor organizat de Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș. Elevii Școlii Generale Báthory István și copiii din secțiile maghiare ale grădinițelor din Mediaș au reușit să aducă spiritul Crăciunului pe scenă în fața spectatorilor prin dans, cântece și diferite scenete.

Adevăratul spirit al Crăciunul este bucuria, bogăția sufletească și dărnicia. Copiii nu au uitat de frumusețea sărbătorii, de aceea prin acest eveniment au ajutat și de asemenea au creat și spectatorilor o oportunitate  să ajute Casa de copiii Adolf Kolping. După spectacol, cei prezenți au fost invitați la Bazarul de Crăciun, unde toate decorațiile puse la vânzare au fost confecționate de copii. Banii strânși la spectacol și la bazar au fost donați Casei de copii Adolf Kolping. Prin acest gest am reușit să le creăm copiilor un Crăciun mai frumos și să le arătăm că împreună totul poate fi mai ușor.

Președintele Asociației Tineretului Maghiar din Mediaș, Balázs Botond, s-a adresat în discursul său spectatorilor și le-a cerut pe cât se poate să ajute casa de copii. Președintele asociației a mai menționat că organizația pe care o conduce s-a angajat de asemenea să ajute această instituție și să-i ofere sprijinul de care are nevoie.

Le mulțumim copiilor pentru spectacolul prezentat si pentru Bazarul de Crăciun pentru care au lucrat, profesorilor și părinților pentru sprijin și nu în ultimul rând celor prezenți la spectacol pentru donațiile făcute Casei de copii Adolf Kolping!