Back to top

Cine suntem și cu ce ne ocupăm. Partea a 3 - a

Cine suntem și cu ce ne ocupăm. Partea a 3 - a

Continuăm prezentările.  Scopul nostru este acela ca toată lumea să ne cunoască. Totodată, ne dorim ca prin prezentarea echipei să vă oferim introducere în activitatea organizației noastre.

Mă numesc Buryán Tünde, am 21 de ani și locuiesc în Mediaș. Am început să lucrez ca voluntar la UTDM – Mediaș încă din clasa a VIII-a. E ’gașca´ cu care și în care am crescut. Sunt conștientă că azi sunt ceea ce sunt datorită acestei organizații.

Sunt absolventa Școlii Naționale de Gaz. Nu m-am gândit nicio clipă să urmez cursurile liceale în alt oraș; am dorit să-mi demostrez mie și altora că și în Mediaș se poate studia, dacă îți propui acest lucru. A fost cea mai bună decizie a vieții mele. Am încercat de toate, am făcut de toate: am fost membru consiliul elevilor, am participat la întrunirile naționale ale consiliului elevilor, am urmat diferite cursuri de perfecționare, am legat prietenii pretutindeni, ca mai apoi să devin președinte al Organizației Elevilor Maghiari din România, am participat la olimpiade școlare (nivel județean și național) și altele. În tot acest timp am fost/sunt voluntara UTDM-ului din Mediaș.

Anii de liceu au fost urmați de anii de facultate. Anul acesta am absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - secția Comunicare și Relații publice, din cadrul Universității Babeș - Bolyai, Cluj-Napoca. Strămutarea într-un oraș nou și facultatea nu m-au împiedicat să-mi continui activitatea în domeniile dragi mie. Așa se explică faptul că, azi ocup postul de  referent în comunicație și locțiitor în cadrul organizației Uniunea Studențească  Maghiară din Cluj (KMDSZ), responsabilitatea mea fiind aceea de a intreține rețelele de socializare (Facebook, Instragam, pagini de internet) ale organizației, dar și de a ține permanent legătura cu media. Am grijă ca studenții din Cluj și toți cei interesați să fie informați despre toate activitățile organizației pe care o reprezint și totodată,  îi informez pe aceștie despre drepturile lor, programe etc.

Mi-am început acestă activitate la începutul facultății și m-am antrenat, în același timp și în diferite proiecte, cursuri de perfecționare, evenimente: Festivalul de dansuri poulare Vándorcizma, Tabăra de înot, Zilele Maghiare ale județului Sibiu etc. De exemplu anul trecut, în luna august, în cadrul proiectului Mediaș 750, am preluat departamnetul de comunicare al primăriei orașului Mediaș.  Acest proiect îmi este foarte drag, deoarece lucrarea mea de licență și-a găsit rădăcinile în acest proiect.

Îmi iubesc meseria și de asta mi-am dorit să preiau departamentul de comunicații ale UTDM-ului și a UDMR-ului din Mediaș, respectiv din județul Sibiu. Deși nu este un domeniu nou pentru mine, totuți este o slujbă care îmi aduce și activități noi. Asta este și ceea ce iubesc în meseria mea: întotdeauna mă pot aștepta la noi provocări, noi situații, și multe neprevăzute. Anii de studiu m-au învățat să fac față acestor situații, acum îmi este util și pot implementa toată experiența care am acumulat-o de-a lungul anilor.

Din toamna acestui an îmi voi continua studiile la Cluj, urmând cursurile de masterat în cadrul aceleași facultăți pe care am absolvit-o. Astfel, îmi voi împărți serviciul între două stații, urmând să-mi onorez serviciul când de la Mediaș, când de la Cluj.

Începând cu luna martie, anul în curs, am devenit vicepreședintele Uniunii Studențești Maghiare a Universității Babeș-Bolyai, ca atare mă voi strădui să-mi fac meseria atât la Mediaș, cât și la Cluj.

 

Sunt Kiss Noémi Erika și sunt absolventa Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu. În timpul studenției am participat ca voluntar la organizarea Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu, ceea ce mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște membri organizației UTDM-Mediaș. Așa se explică faptul că, odată revenită de la Cluj, fără să stau prea mult pe gânduri, mi-am depus CV-ul la secretariatul organizației.  Rezulatul a fost,  ca începând cu 1 septembrie 2017 să mă număr printre angajații UTDM-ului, sucursala Mediaș.

Am știut de la început că activitatea mea principală vizează supravegherea elevilor din cadrul programului prelungit. Ca atare, mi-am pregătit din timp un plan de acțiune pe primul semestru, pentru ca timpul petrecut cu copiii să fie unul de calitate.

Imediat după începera anului școlar au început și pregătirile pentru Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu. Așa că mi s-a părut normal să mă implic în organizarea acestui eveniment, având deja experiența anilor de voluntariat. De fapt, mă implic în organizarea tuturor evenimentelor care vizează comunitatea noastră.

Mie îmi revine  și sarcina de a menține și de a actualiza canalele noastre de comunicare: actualizez permanent siteul nostru (medgyes.ro) cu articole noi, știri, ba chiar am insistat la îmbunătățirea aspectului paginii noastre de internet, lucrând la designul acesteia, devenind astfel mai atractivă pentru utilizatorii noștri.

Ca responsabilă pe departamentul de comunicare a organizației mă număr și printre membrii redacției Nagy - Küküllő. O activitate aparte a muncii mele o reprezintă fotografiatul. Sunt prezentă la toate evenimentele noastre și am grijă să imortalizez momentele deosebite și persoanele  comunitații noastre.

În cadrul Programului Prelungit, împreună cu colegele mele, am grijă să achiziționez toate cele necesare ( rechizite școlare, diferite materiale didactice, jucării etc), ca orele petrecute de elevi la Programul Prelungit să fie cât mai educative și mai disractive.  Nu în ultimul rând, activez și în cadrul compartimentului contabilitate al  UTDM-ului.

Toate aceste activități le fac cu devotament și cu deosebită plăcere.