Back to top

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ediția a XVIII-a

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ediția a XVIII-a

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ajunsă la ediția a 18-a are loc și anul acesta în data de 18 septembrie 2021 în parcul Greweln din Mediaș și îi așteaptă cu drag pe toți cei interesați de dans, cultură și tradiții. Deschiderea festivalului are loc în Piața Corneliu Coposu și va continua în Parcul Greweln. Cei prezenți la festival vor avea parte de dansuri populare regionale, prezentare de iurtă, tir cu arcul, concurs de gătit gulaș, activități pentru copii, târg de produse tradiționale, concerte și seară de dans.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii fac tot posibilul pentru siguranța participanților ținând cont de normele sanitare în vigoare.

Respectarea reglementările de sănătate valabile la eveniment  este obligatorie (purtarea măștii, distanța socială, dezinfectarea etc.)

Vor avea acces la eveniment persoanele vaccinate, cele care pot face dovada unui test negativ sau care au trecut prin boală. Pentru a veni în sprijinul medieșenilor, la Hanul Greweln va funcționa și un cort unde aceștia vor putea face gratuit teste rapide și un altul unde doritorii se pot vaccina.

Circulația pe strada Greweln va fi restricționată, pentru evitarea ambuteiajelor în intervalul 11:30 – 21:00, ceea ce înseamnă că vor putea circula riveranii și taximetrele, iar pentru ceilalți organizatorii asigură transport gratuit de la fosta ACR până la Parcul Greweln din 15 în 15 minute. Mulțumim pe această cale înțelegerea medieșenilor și îi așteptăm cu drag.

 

PROGRAM 

 

12:00 – Parada portului popular pe ruta Casa Millenium – Primăria Mediaș 13:00 – Deschidere oficială – în Parcul Greweln 

13:00 – Târg de produse tradiționale, vizitare iurtă, tir cu arcul, activități pentru copii

13:15 – Spectacolul formațiilor de dansuri populare (Parcul Greweln)

16:30 – Concurs de gătit gulaș (Parcul Greweln) 

17:30 – Concert Homonyik Sandor (Parcul Greweln) 

19:00 – Concert formația Vivat Bachus (Parcul Greweln) 

21:00 – Seară  de dans popular (Șură – Parc Greweln)