Back to top

UDMR: Autoritățile locale și județene trebuie scutite de plata auditului pentru siguranță rutieră

UDMR: Autoritățile locale și județene trebuie scutite de plata auditului pentru siguranță rutieră

Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea modificării legislative inițiate de UDMR, care prevede scutirea autorităților locale și județene de plata auditului pentru securitate rutieră atunci când acestea demarează proiecte infrastructurale. După procurarea aprobărilor, permiselor și planurilor necesare plata taxei pentru audit însemna o povară de 10.000 de lei în plus la fiecare kilometru de drum construit”, a explicat deputatul UDMR, Benedek Zakariás, după ce Camera inferioară a Parlamentului, în calitate de Cameră decizională, a decis în favoarea Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea şi completarea legii privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră, la care Uniunea a depus amendamente în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate.

Deputatul UDMR din județul Sibiu a precizat că ordonanța Guvernului tehnocrat atrăgea, însă, cheltuieli prea mari pentru bugetele locale și județene, astfel că, în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate ale parlamentului, UDMR a depus amendamente la actul legislativ pentru a scuti autoritățile de la plata acestora. Benedek a mai adăugat că propunerea Guvernului tehnocrat era lacunară, pentru că, deși prevedea obligativitatea procurării auditului pentru siguranță rutieră pentru autoritățile locale și județene, nu specifica că ar avea vreo responsabilitate instituția care acordă acest audit, sau că ar putea fi trasă la răspundere pentru opinia de specialitate emisă.

Modificările UDMR au fost acceptate în timpul lucrărilor din comisiile parlamentare. Acestea ajută la scăderea semnificativă a costurilor construcției drumurilor județene și a străzilor de categoria I și II, iar banii astfel economisiți pot fi virați spre reabilitarea și modernizarea a mai multor drumuri”, a spus deputatul Benedek Zakariás.