Back to top

Retrospectiva Programului Prelungit

Retrospectiva Programului Prelungit

În data de 1 septembrie 2017 am dat startulProgramului Prelungit, dedicat elevilor claselor 0-IV, ai Școlii Generale Báthory István din Mediaș. În cadrul acestui program participă 60 de elevi.

Activitatea s-a desfășurat de luni până vineri, între orele 12 – 16, în prezența personalului asociației. Fiecare clasă are un coordonator cu care copii servesc masa, își fac temele de casă, după care participă la diferite activități, cum ar fi: jocuri de dezvoltare a personalității, a lucrului în echipă, teste de inteligență, teste de autocunoaștere, ateliere de creație.

Elevii care participă la acest program au avut parte de o masă caldă pe zi. În fiecare vineri elevii au participat la proiecții de filme educative. Educatorii au organizat evenimente sportive pentru clasele II și III: un meci de fotbal, pentru băieți, iar unul de handbal, pentru fete, la care a participat și personalul asociației.

La sfârșitul anului școlar elevii au avut parte de o surpriză, fiecare educator a pregătit pentru propria clasăcadouri de rămas-bun și au savurat câte o înghețată.

Unul dintre obiectivele importante ale programului este promovarea folosirii limbi materne. Pe de altă parte, programul vine în întâmpinarea părințiilor care lucrează, acesta oferă o soluție pentru situațiile în care părintele lucrează și nu există altă persoană, care ar însoți elevul în jurul orei 12 de la școală.Elevii sunt într-un mediu sigurși își petrec timpul într-un ambient social, unde își dezvoltă diferite capacități.

Mulțumim pe această cale părinților care și-au înscris copii în Programul Prelungit și pentru încrederea acordată.

Mulțumim domnului director, Szederjesi György, pentru sprijinul acordat. În continuare dorim să menționăm faptul că doamnele învățătoare ale claselor 0-IV ne-au fost tot timpul de ajutor și am avut o colaborare bună, mulțumim pentru încrederea acordată.

Nu în ultimul rând mulțumim finanțatorilor acestui proiect:Fundația Bethlen Gábor (Ungaria), Fundația Communitas (România) și Ministerul Resurselor Umane (Ungaria), fără ajutorul cărora acest proiect nu s-ar fi putut realiza. Mulțumită acestora, elevii au beneficiat prin acest program de o masă caldă pe zi, de foarte multe activități în perioada 11 septembrie - 15 iunie, iar educatorii au participat la doua training-uri, la care i-am avut invitați pe psihologii/pedagogii Asociației PsihoProEdu, care i-au ajutat să se confrunte cu diferite probleme care apar zi de zi și să lucreze în echipă, să privească lucrurile în așa fel încât să le fie util elevilor.

Sperăm că și în noul an școlar putem conta pe încrederea părinților, sprijinul directorului, a învățătoarelor, nu în ultimul rând vom reuși să atragem suficiente fonduri pentru ca acest proiect să continue încă cel puțin încă un an școlar.