Skip to Content
Szeptember: Földanya, Szél, Szent Mihály hava                   2017.Szeptember.25, hétfő, Eufrozina napja.  Holnap Jusztina napja lesz.
Vasárnapi értesítő

ÉVKÖZI XXIII. VASÁRNAP

HIRDETÉSEK:
 
Csütörtökön, szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén szentmisék a Szt. István templomban 9,30 órakor, a plébániatemplomban pedig 18,00 órakor lesznek.

ÉVKÖZI XXI. VASÁRNAP

HIRDETÉSEK:

1. Péntek, elsőpéntek, reggel 7,30-kor román nyelven, délután 18,00 órakor magyar nyelven lesz a szentmise, a szentmisék végén szentségimádás.

2. Jövő vasárnap elsővasárnap, a szentmise végén szentségimádás lesz.

ÉVKÖZI XX. VASÁRNAP

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI AUGUSZTUS HÓNAPRA

Általános: Korunk művészeiért, hogy tehetségük művein keresztül segítsenek mindenkinek felfedezni a teremtett világ szépségét.

URUNK SZÍNEVÁLTOZÁSA

HIRDETÉSEK:

1. A pécsi Harka néptánccsoport és a medgyesi Gyöngyvirág Néptánccsoport közös fellépést tart a medgyesi Adolf Kolping Gyermekotthon gyermekeinek megsegítésére! Szeretettel várnak mindenkit ma, (2017. aug. 6-án) 18 órakor a Traube terembe. A belépés díjtalan, adományaikat a gyermekek iskolakezdésével járó költségek fedezésére fordítják

ÉVKÖZI XVII. VASÁRNAP

HIRDETÉSEK:

1. Augusztus 27-30 között plébániánk Ivóban Egyházközségi Tábort szervez felnőttek számára. A tábor lehetőséget akar adni felnőtt híveinknek, az Isten-kapcsolat elmélyítésére, a fellélegzésre, az együttlétre. Jelentkezni a Plébánia irodáján lehet a kövezkező hetekben!

2. Pénteken, elsőpéntek. Szentmisék a plébániatemplomban reggel 7,30 órakor románul és délután 18,00 órakor magyarul lesznek. A szentmisék végén szentségimádás.

3. Vasárnap elsővasárnap. A szentmisék végén szentségimádás.

 

ÉVKÖZI XVI. VASÁRNAP

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI JÚLIUS HÓNAPRA

Missziós: Azokért a testvérekért, akik eltávolodtak a hittől, hogy a mi imádságunk és evangéliumi tanúságtételünk által is felfedezhessék az irgalmas Úr közelségét és a keresztény élet szépségét.

ÉVKÖZI XV. VASÁRNAP

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI JÚLIUS HÓNAPRA

Missziós: Azokért a testvérekért, akik eltávolodtak a hittől, hogy a mi imádságunk és evangéliumi tanúságtételünk által is felfedezhessék az irgalmas Úr közelségét és a keresztény élet szépségét.

 

ÉVKÖZI XIV. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta: „Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni. Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű -- és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.”

 

ÉVKÖZI XIII. VASÁRNAP

HIRDETÉSEK:

1. Péntek, elsőpéntek, reggel 7,30-kor román nyelven, délután 18,00 órakor magyar nyelven lesz  szentmise, a szentmisék végén szentségimádás.

2. Szombaton délután nem lesz szentmise a Szent István templomban.

Római Katolikus Plébánia- Urunk megkeresztelkedése

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI JANUÁR HÓNAPRA

Általános: Hogy a különböző vallású férfiak és nők közötti őszinte párbeszéd a béke és az igazságosság gyümölcsét teremje.

Missziós: Hogy a párbeszéd és a felebaráti szeretet által, a Szentlélek kegyelmével megszűnjék a keresztények közötti szakadás. 

Tartalom átvétel