Back to top

Bándi Levente a megye új SZKT-tagja

Egyhangú szavazással választotta meg Bándi Leventét az RMDSZ Szeben megyei küldöttgyűlése a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) tagjává a nagyszebeni RMDSZ-székház Kós Károly-termében február 24-én. A találkozó elején Balázs Béla megyei elnök köszöntötte a megjelenteket, örömmel újságolta, hogy idén is kapott Ezüstfenyő-díjat Szeben megye, Keresztes Kálmán tanfelügyelőségi oktatási szakértő személyében, akinek méltatását Benedek Zakariás parlamenti képviselő ismertette. Keresztes Kálmán, elmondta, hogy büszkeséggel tölti el a kitüntetés, köszönetét fejezte ki a jelölésért.

Az ünnepi pillanatokat követően Balázs Béla ismertette a napi rendi pontokat, amelynek első momentumaként bemutatta a gyűlés résztvevőinek a megüresedett SZKT-helyre jelentkező Bándi Leventét, aki a pályázatra teljes és az alapszabályzatnak megfelelő iratcsomót adott le. A küldöttgyűlés Bándi Leventét egyhangúlag megválasztotta az RMDSZ miniparlamentjének új tagjává. Szeben megyéből az SZKT tagja a mindenkori megyei elnök, illetve egy választott tag, aki eddig Benedek Zakariás volt, mivel ő parlamenti képviselő lett, ezért az ő helyére kellett mást delegálni. Benedek Zakariás továbbra is SZKT-tag marad, a szabályzat szerint a parlamenti képviselők automatikusan tagjai a testületnek. Bándi Levente megköszönte a decemberi választásokon megnyilvánuló bizalmat – az RMDSZ szenátorjelöltje volt –, szerinte jó munkát végzett a megyei csapat és külön megköszönte az újabb megbízatást, amelyet az SZKT-ban kell elvégezzen. Balázs Béla elnök elmondta, hogy Bándi Levente a szórványfrakció tagja lesz – ahogy minden szórványmegye küldötte –, amelynek vezetője Winkler Gyula európai parlamenti képviselő.

Az SZKT-tag megválasztását követően Benedek Zakariás parlamenti képviselő tartott tájékoztatót eddigi munkájáról. A jogszabályok elfogadása, a költségvetés ismertetése mellett elmondta, hogy ha nem lesznek lényeges változtatások a törvénykezésben, félő, hogy Románia egy totalitárius állammá válik az erőszakszervezetei által.  Benedek Zakariás a jövő héten nyitja meg Nagyszebenben parlamenti képviselőirodáját az RMDSZ-székházban, illetve a közeljövőben Medgyesen is irodát nyit a Millennium-Házban. A küldöttgyűlés végén a megjelentek kérdéseket tehettek fel, amelyre Benedek Zakariás készségesen és részletesen válaszolt.

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: