Back to top

Buryán Tünde a MAKOSZ új elnöke

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) XXI. Kongresszusát 2014. december 12-14. között tartotta meg Déván. A gyűlésen 70 küldött vett részt 12 megyéből.

A megnyitón Kocsis Attila, a Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, Széll Lőrincz, a Hunyad megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság elnöke beszélt. A szombati napon Winkler Gyula EP képviselő, valamint Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökhelyettese is meglátogatta az ülésező középiskolásokat.

A Kongresszus a tagszervezetek és az elnökség beszámolójával kezdődött. Ezt az alapszabályzat módosítása követte, végül pedig tisztújításra került sor.

Az új elnökség összetétele a következő:

Elnök: Buryán Tünde – Medgyes

Ügyvezető elnök: Varga Zsuzsa – Nagyvárad

Kommunikációs referens: G. Márton Pál - Marosvásárhely

Elnökségi tagok:

  • Balázs- Penksza Katalin - Csíkszereda
  • Demeter Kamilla – Csíkszereda
  • Antalka Csiszár Gergő Hunor – Marosvásárhely
  • Csongvay Péter - Marosvásárhely
  • Jeszenszky Attila - Marosvásárhely

 

Mivel a szabályzatmódosítás és a választmány elhúzódott, ezért a Kongresszus a programok bemutatásának elhalasztását szavazta meg.

A tagszervezetek működési hiányosságra hívták fel a vezetőség figyelmét, az új elnökség dinamikusabb közéleti jelenlétet ígér a tagságnak.

A Kongresszus társszervezője a Hauer Erich Diáktanács (HEDT) volt, támogatta a Communitas Aalapítvány, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

 

A MAKOSZ sajtóiroda közleménye                

Medgyesi MADISZ: