Back to top

Lezárult a 12. Úszótábor

Lezárult a 12. Úszótábor

Medgyesi MADISZ: 

A Medgyesi MADISZ immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg az Úszótábort, ezúttal a Hargita megyei Szentegyházán. A táborban idén közel 50 Szeben megyei magyar fiatal vehetett részt.

A tábor nem csak az úszásról szólt, hanem számos változatos programmal gazdagították a résztvevők élményeit. Előadások voltak a program középpontjában, mint például a "Z generáció kihívásai" Dr. Guld Ádámtól és "A mi generációnk, a mi felelőségünk" Szilágyi Dórától. De a fiatalok kipróbálhatták magukat csapatépítő játékokban, a kihívást jelentő szabaduló szobában, paintballban, és számos sporttevékenységben is, mint az úszás, foci, méta, frizbi és számháború.

Különösen az esti programok hoztak felejthetetlen pillanatokat a táborozók számára. Filmesttől kezdve az esti úszáson át az improvizációs színházig, mindenki találhatott magának kedvére valót. A tábort tábortűzzel, énekkel és egy fergeteges bulival zárták.

Az úszás továbbra is központi szerepet játszott a tábor életében. A kezdők megtanulhatták az úszás alapjait, míg a haladók izgalmas vizi tevékenységekben, játékokban vehettek részt, mint a vizi polo.

A tábor megvalósítását több partner is támogatta. Külön köszönet illeti Szeben megye tanácsát, a Communitas Alapítványt, a Bethlen Gábor Alapot és az RMDSZ-t.

Nagy öröm volt számunkra, hogy nemcsak a fiatalok, hanem a szülők is elégedett visszajelzéseket adtak. Többen köszönetet mondtak a gyerekeik idei pozitív élményeikért. A tábor legfőbb célja, a gyerekek anyanyelv használatának erősítése is sikeresen teljesült, hiszen a táborlakók egy hétig magyar közösségben töltötték idejüket. Ezáltal is sikerült egy olyan környezetet teremtenünk, ahol a magyar nyelv és kultúra megélték” – jelentette ki Balázs Botond a Medgyesi MADISZ elnöke.

Ez a tábor ismét bebizonyította, hogy az úszás mellett számos egyéb tevékenység is hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez. A szervezők már most tervezgetik a jövő évi programokat és remélik, hogy a következő évben is sok fiatal csatlakozik majd hozzájuk.

 

A Medgyesi MADISZ csapata