Back to top

Tánc, gasztronómia és szórakozás egy helyen – XX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

Tánc, gasztronómia és szórakozás egy helyen – XX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Idén XX. alkalommal kerül sor a már hagyománnyá vált Vándorcsizma Néptáncfesztiválra. A fesztivál június10-én kerül megszervezésre Medgyesen a Greweln Parkban.

Június 10-én 13 órától a hagyományos felvonulással kezdjük programunkat a Millennium Háztól a Polgármesteri Hivatalig ezt követően 14 órától a fesztivál helyszíne a Greweln Parkba költözik. A fellépőink Erdély különböző megyéiből érkeznek. A néptáncon kívül a már hagyománnyá vált gulyásfőző verseny is része a fesztiválnak, amelyre hamarosan elindítjuk a csapatok jelenkezését. A rendezvény ideje alatt, az elkészült gulyást az érdeklődők megkóstolhatják.

A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni ezen a rendezvényen, mert különféle izgalmas programokkal készültünk. A fesztivál ideje alatt lesz hagyományos kézműves vásár, zsíros kenyér kóstoló, pogácsa, kürtőskalács, lángos és sok más finomság. Az esti táncház előtt két koncertre kerül sor.

A fesztivál szervezői a: Medgyesi MADISZ, a Szeben megyei RMDSZ, a Szeben megyei EMKE és nem utolsó sorban a Gyöngyvirág néptáccsoport.

 

Program:

12:00 – Népviseleti bemutató és felvonulás a Millennium-Háztól a Polgármesteri Hivatalig

13:00 – Ünnepélyes megnyitó a Greweln Parkban

13:00 – Egésznapos jurta és íjászat, vásár, gulyásfőző verseny, gyerekfoglalkozások

13:15 – Néptáncegyüttesek fellépése

16:30 – Gulyásfőző verseny kiértékelése 

18:00 – Dinamic koncert

19:30 – Nagy Feró és a Beatrice koncert

20:30 – Táncház