Back to top

Dalóka koncert Medgyesen

Dalóka koncert Medgyesen

Pro Schola Mediensis: 

Január 15-én délelőtt a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes Dalóka című koncertjével lépett fel Medgyesen. A koncert a Pro Schola Mediensis Alapítvány jóvoltából és a Medgyesi MADISZ közreműködésével került megszervezésre.

Az Evilági együttes A magyar kultúra napja és A himnusz születésnapja alkalmából koncertkörútra indult: a zenekar jóvoltából a közönség kilenc nap alatt kilenc helyszínen hallhatja Varró Dániel verseinek és mondókáinak feldolgozását. A koncertsorozat állomásai a következőek: Székelyudvarhely, Medgyes, Nagyszeben, Gyulafehérvár, Tordaszentlászló, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely. 

Az együttes Dalóka című koncertjét nagy élvezettel hallgatták úgy a helyi magyar tagozatos óvodások, mint a  Báthory István Általános Iskola alsó tagozatos diákjai és a felnőtt közönség. Az együttes tagjai – Gábor Szabolcs, Lázár Zsombor, Lőfi Gellért, Orbán Ferenc – nagyszerű hangulatot teremtettek interaktív koncertélménnyel gazdagítva a jelenlevőket. Közösen a gyerekekkel énekelték többek között Varró Dániel Katonadolog és Tudogató  című verseinek feldolgozását. A kicsik közben arra a fontos kérdésre is választ kaptak, hogy „miért van két kis lábujj közt köz?”. A koncert a Január című vers feldolgozásával zárult, ekkor a hangulat a tetőfokra hágott: a zenekarral együtt táncoltak, vonatoztak és énekeltek kicsik és nagyok.

Aki teheti, látogasson el az együttes további fellépéseinek helyszíneire gyermekével vagy barátaival, hiszen nagyszerű lehetőséget teremthet egy ilyen alkalom arra, hogy az ember újraélje a gyerekkor, fiatalkor nyújtotta mókát, felszabadultságot!

V.E.