Back to top

Hegedüs Csilla az RMDSZ Szeben megyei nőszervezetének tisztújítóján:

Hegedüs Csilla az RMDSZ Szeben megyei nőszervezetének tisztújítóján:

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 
az idei évben kiemelt figyelmet fordítunk a szakmai képzésekre.

Az RMDSZ Szeben megyei nőszervezetének küldöttgyűlése ismét bizalmat szavazott Márton Ildikó eddigi elnöknek február 3-án, a nagyszebeni magyar házban. Az eseményen jelen volt Hegedüs Csilla, az RMDSZ országos nőszervezetének alelnöke, kultúráért felelős főtitkárhelyettes és Benedek Zakariás, az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének alelnöke.

„Az RMDSZ Nőszervezete az idei évben az elkezdett munka folytatására, a már bejáratott és sikeres programok továbbvitelére fekteti a hangsúlyt. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a különböző tematikájú képzések megszervezésére annak érdekében, hogy minél eredményesebben felkészítsük a hölgyeket a politikai és a közéleti szerepvállalásra” − taglalta beszédében a jövőbeli terveket Hegedüs Csilla alelnök, majd kifejtette: fontosnak tartja, hogy a helyi szervezetek bekapcsolódjanak az országos programokba, ezáltal elősegítve a kapcsolatok kialakulását, valamint  a szervezet megerősödését.

A küldöttgyűlés résztvevői egyeztettek az idei program- és tevékenységi tervekről, 2015-ben a hagyományos rendezvények mellett sor kerül kommunikációs és rendezvényszervezési képzésekre, valamint a Sikeres Nők Iskolájának megszervezésésre is. A jelenlévők ugyanakkor részletesen megvitatták a Szeben megyei magyar nyelvű oktatás helyzetét és döntöttek arról, hogy a jövőben ebben a kérdésben találkozókat szerveznek szülők és a tanárok bevonásával.