Back to top

Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt Szeben megyében

Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt Szeben megyében

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

„Érezhetik önök is itt, Vízaknán, hogy mit jelent, ha a magyarság egyik képviseleti tartópillére, a helyi önkormányzati jelenléte ingatag. Képzeljék el ezt nagyobb léptékben, országos vagy európai szintre kiterjesztve, ami egész egyszerűen azt jelentheti: nem vesznek tudomást fontos ügyeinkről vagy egyetlen tollvonással kihúzhatják a nekünk kijáró jogokat bármely törvény szövegéből.

Ezt nem szabad nekünk megengednünk: hallatnunk kell a hangunk Brüsszelben és folyamatosan őrködnünk jogaink fölött Bukarestben is” – fogalmazott Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt a Szeben megyei Vízaknán, ahol a közösség hangadóival, illetve az RMDSZ Vízaknai nőszervezetének képviselőivel találkozott és támogatásukat kérte a május 25-i választásokon.

 

- Ne engedjük, hogy egyetlen tollvonással kihúzzák jogainkat a törvényekből -

 

„Büszkék lehetünk Winkler Gyula és Sógor Csaba eddigi európai parlamenti munkájára és biztosak lehetünk abban, hogy az RMDSZ képviselői a következő mandátumukban is becsülettel elvégzik a rájuk bízott feladatot. Kitartóan dolgoztak azért, hogy a kisebbségi jogokra vonatkozó polgári kezdeményezésünkről az európai bürokrácia akadályversenyén túl is tudomást szerezzenek az uniós országok képviselői” – jelentette ki az RMDSZ Nőszervezetének jelöltje, majd hozzátette: az említett folyamat nem volt könnyű, hiszen az EU tagországai között olyanok is vannak, amelyek számára a kisebbségi jogok nem föltétlenül jelentenek prioritást. Hegedüs Csilla azt is elmondta: ha Brüsszelben sikerül folyamatosan napirenden tartani ezt a problémát, akkor Bukarestben sem tekinthetnek el tőle, nem söpörhetik szőnyeg alá a kisebbségi közösségeket megillető szabályozásokat. „Ehhez azonban itt, Szeben megyében és a többi szórványközösségben is rendeznünk kell sorainkat, amiben sokat segíthetnek a nemrég megalakult nőszervezetek. Örömmel láttam, hogy Erdély-szerte nagyon sok aktív, tenni vágyó hölgy tevékenykedik szervezeteinkben, akikre számíthatunk a közösség mozgósítása érdekben. Nagy a tét és ezért nem lehetünk közömbösek” – összegezte a következő időszak közösségi prioritását Hegedüs Csilla.

 

Az RMDSZ örökségvédelmi államtitkára vízaknai látogatását megelőzően a nagyszebeni Magyar Házban beszélgetett a magyar műemlékekről és arra kérte az újonnan megválasztott nagyszebeni RMDSZ-elnököt, hogy tartsa össze a közösséget. Az érdeklődőket arra is ösztönözte, vegyenek rész a Szövetség uniós pályázatíró képzésein és ragadjanak meg minden alkalmat közösségi tevékenységek megszervezésére.