Back to top

Kézműves termékek vására Medgyesen

Kézműves termékek vására Medgyesen

A városról: 

Kolozsvári termékvásár helyszíne volt május 12–14. között a Polgármesteri Hivatal előtti Corneliu Coposu tér. A Produs de Cluj Egyesület a medgyesi önkormányzattal partnerségben másod ízben szervezte meg az erdélyi termelők és kézművesek vásárát a Nagy-Küküllő parti városban. A rendezvény célja a helyi és erdélyi hagyományőrző kézművesek, termelők támogatása termékeik népszerűsítése révén.

A háromnapos eseményen saját, eredeti recept alapján feldolgozott élelmiszereket (hús- és tejtermékeket, édességeket, természetes üdítőket, mézet, hidegen sajtolt étolajat, házi süteményeket és házi készítésű csokoládékat) kóstolhattak és vásárolhattak az érdeklődők. Ezek mellett a kézműves-mesterek is elhozták portékáikat: erdélyi népviseleti ruhákat, szobrászmunkákat (fából faragottakat), kézzel készített ékszereket, bőrmunkákat, kovácsoltvasból és üvegből készült dísztárgyakat stb., de kaphatók voltak még biokozmetikumok, natúrszappanok, levendula alapanyagú termékek is.

A vásárra kilátogatókat folklórelőadásokkal szórakoztatták a kolozsvári és a helyi fellépők. A gyerekek sem unatkoztak, őket egy kreatív műhelyben gyümölcs- és zöldségfaragással, arcfestéssel múlathatják majd az idejüket, illetve egy varázsló, „Bibidi Babidi Bum” műsorával is kedveskedtek  számukra, sőt, egy ideiglenes vidámparkban is kitombolhatták magukat.