Back to top

Köszönjük a bizalmat!

Köszönjük a bizalmat!

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Az RMDSZ Szeben megyei szervezete köszönetet mond közösségünk minden egyes tagjának, aki május 25-én szavazatával erősítette az erdélyi magyar képviseletet mindazoknak, akik hozzájárultak közösségünk megerősítéséhez.

Itt olvasható szövetségünk elnőkének leve is:

„Az európai parlamenti választásokon elért eredményeink egyrészt a magyarság brüsszeli képviseletét biztosítják, másrészt ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy az RMDSZ háta mögött egy erős, tenni akaró, szülőföldjén megmaradni kívánó magyar közösség áll. Köszönet ezért minden magyar embernek, aki vasárnap az RMDSZ-re szavazott” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes hétfőn, május 26-án, miután a Központi Választási Iroda lezárta a szavazatszámlálást, és közzétette a végleges eredményeket.

„Az a dolgunk, azzal bízott meg a közösségünk, hogy megmutassuk értékeinket Európának, és elhozzuk Európát Erdélybe. Az a feladatunk, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek ügye uniós kompetenciává váljon. Azért kell ott lennünk, hogy az Európai Bizottság, vagy az Európai Parlament ne mondhassa, hogy a nemzeti kisebbségek problémáinak rendezése nem tartozik a hatáskörébe. Foglalkoznia kell vele, mert csak így képzelhető el hosszú távú béke és stabilitás. A végleges eredmények ismeretében elmondhatjuk, az RMDSZ két képviselőt küld az európai parlamentbe” – nyilatkozta Kelemen Hunor. 

„Siker ez az RMDSZ számára, és siker az erdélyi magyar emberek számára is” – értékelte a szövetségi elnök, hozzátéve, két olyan tapasztalt és felkészült politikus, Winkler Gyula és Sógor Csaba erősíti a brüsszeli magyar képviseletet, aki már bebizonyította, hogy képes az együttműködésre, a kiegyensúlyozott szakmai munkára, a magyar nemzeti érdek felvállalására.  

Kelemen Hunor elmondta, az RMDSZ-re leadott szavazatok tekintetében első helyen Hargita megye áll 80.708 szavazattal, második Maros megye 57.082 szavazattal, majd Kovászna megye következik 39.700 szavazattal. Mind a három székelyföldi megyében a Szövetség végzett az első helyen. A partiumi megyék közül Szatmáron 35.754 szavazatot kapott az RMDSZ és vezeti a megyei rangsort, Biharban 35.209 szavazatot kapott a Szövetség és a második helyen áll, Szilágy megyében pedig 18.173-at, itt is egyébként a román pártokat megelőzve az RMDSZ vezeti a megyei rangsort.

Kolozs megyében második helyen áll az RMDSZ 29193 szavazattal, Brassó megyében 10527 szavazatot kapott a Szövetség. Itt egyébként időközi polgármester választást is tartottak május 25-én, Apácán, ahol az RMDSZ jelöltje, Bölöni László a szavazatok 53 százalékával nyerte meg a választást.

A szórványmegyék közül Aradon szerezte a legtöbb szavazatot az RMDSZ, 8296-ot, Máramarosban 6342, Temes megyében 6137, Hunyad megyében 4961, Beszterce-Naszód megyében 4277, Fehér megyében 3664, Szeben megyében 2150, Krassó-Szörényben pedig 755 szavazatot kapott a Szövetség.

Kelemen Hunor ismételten köszönetet mondott az RMDSZ jelöltjeinek, az országos kampánystábnak, az RMDSZ megyei és helyi szervezeteinek, polgármestereinknek, önkormányzati és parlamenti képviselőinknek, illetve az erdélyi magyar történelmi egyházaknak.

 

Köszönjük!