Back to top

Nevesítette parlamenti képviselő- és szenátorjelöltjeit az RMDSZ Szeben megyei szervezete

Nevesítette parlamenti képviselő- és szenátorjelöltjeit az RMDSZ Szeben megyei szervezete

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Az RMDSZ Szeben megyei küldöttgyűlése csütörtökön délutáni ülésén nevesítette azokat a jelölteket, akik a szervezet színeiben indulnak majd a decemberi parlamenti választásokon. A testület rangsorolta a szenátor-, illetve képviselőjelölteket.

A szavazatszámlálás után, az esti órákban alakult ki az RMDSZ Szeben megyei szervezetének szenátor és képviselőjelölt-listája azon a rangsoroló gyűlésen, amelyre a Millennium Ház nagytermében került sor szeptember 22-én, csütörtök délután. A szenátori helyekért hárman, a képviselői helyekért négyen vállalták a megmérettetést. A szavazás nyomán a szenátori lista első helyezettje Benedek Zakariás lett, míg a képviselői lista első helyén Balázs Botond neve szerepel.

A megyei küldöttgyűlést Balázs Béla Attila megyei elnök vezette le, köszöntötte a megjelenteket, az 54 küldöttből 48-an jelentek meg. A gyűlést megtisztelte jelenlétévvel, Székely István, az RMDSZ társadalomszervezésért felelős ügyvezető alelnöke is Kolozsvárról.

Székely István értékelte az országos politikai helyzetet majd ezt követően elmondta, a december 11-i parlamenti választások egyik tétje az, hogy vissza tudjuk-e hozni a politikum átláthatóságát, vagyis azt, hogy a választásokon nyertes politikai pártok alkotta kormány vezesse az országot. Az ügyvezető alelnök a küldöttekhez szólva elmondta, hogy jelen pillanatban az RMDSZ nem tudja eldönteni azt, hogy kivel léphetne kormánykoalícióra. Székely István azt szeretné, ha tisztulna az összkép, az ország visszatérne a régebbi kormányzati stílushoz, amelyben a választásokon győztes pártok alakítanának kormányt, így az RMDSZ is pontosan tudná, hogy kihez fordulhatna igényeivel. Ez a kérdés akkor lesz döntő, ha a választási eredmények alapján az RMDSZ képezi majd a mérleg nyelvét. A leghelyesebb az, ha az RMDSZ koalíciókötési potenciálja nyitva marad, nem kötelezi el magát egyik oldalhoz sem előzetesen.

Az ügyvezető alelnök beszédét követően bemutatkoztak a Szeben megyei RMDSZ szenátor- és képviselőjelöltjei. Szenátorjelöltnek jelentkeztek: Benedek Zakariás építészmérnök, a Szeben megyei RMDSZ alelnöke, Bordi Magdolna tervezőmérnök, az RMDSZ megyei nőszervezetének alelnöke és Dózsa Levente vámügyintéző és fuvarszervező, az RMDSZ erzsébetvárosi elnöke.

A Szeben megyei RMDSZ képviselőlistáját Balázs Botond jogász, a medgyesi MADISZ elnöke vezeti, akit a küldöttek túlnyomó többséggel szavaztak meg a lista élére. Őt követi Bonț Tímea, küküllőalmási biológiatanárnő , Bándi Levente nagyszebeni gépészmérnök és Badi Blanka nagyszebeni gyógypedagógus.