Back to top

Választási regisztráció és aláírásgyűjtés az európai sokszínűségért

Választási regisztráció és aláírásgyűjtés az európai sokszínűségért

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

Szeben megyében is kezdetét vette a Minority SafePackre való aláírásgyűjtés és a magyarországi választásokra való regisztráció. A folyamat megkönnyítése érdekében, az általunk összeállított támogatási ív kitöltésekor, mindkettőre lehetőség adódik.

A polgári jogú kezdeményezést minden tizennyolcadik életévét betöltött román állampolgár támogathatja. Abban az esetben, ha az aláírni kívánó személy nem román állampolgár, de az EU egyik tagországának állampolgára, csak online, a http://jogaink.eu/ weboldalon töltheti ki a támogatási ívet, a személyi igazolványa vagy útlevele segítségével.

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy minden aláírás számít, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy mint teljes jogú polgárok, olyan hazában éljünk, ahol anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat szabadon használhatjuk, és egyenlő bánásmódban részesülhetünk.

A külhoni magyar állampolgárok választásokra való regisztrációja három módon lehetséges, az általunk létrehozott támogatói ív kitöltésével, postai úton a névjegyzékbe vételi kérelem elküldésével vagy online a http://regisztracio.ro/ oldalon. A kitöltéshez szüksége lesz a magyar hatóság által kiállított lakcímkártyájára.

Kérjük regisztráljon Ön is, hogy élni tudjon szavazati jogával, hiszen számunkra is fontos, hogy olyan kormány irányíthassa Magyarországot, amely figyelmet fordít az erdélyi magyarok sorsára.

Amennyiben segítségre, vagy további információra lenne szüksége a választásokra való regisztrációval és a polgári jogú kezdeményezéssel kapcsolatosan, kérjünk hívja a 0269 832657-es telefonszámot, vagy keresse fel az I.C. Brătianu 32-es szám alatt található Szeben megyei RMDSZ irodát.

 

 

Márton Zsófia