Back to top

Megemlékezés Vízaknán az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére

Megemlékezés Vízaknán az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére

Vízakna: 

„Templom lett az égbolt, csaták tere benne."

Fejet hajtottunk a márciusi ifjak, a bátor honvédek, az aradi vértanúk, a magyar ősök, a magyar hősök emléke előtt Vízaknán is. Köszönetet mondtunk bátorságukért, hazaszeretetükért, nemzetünkért és szabadságunkért tett önfeláldozásukért.

Március 15-én gyermekfoglalkozást és interaktív történelem órát szerveztünk az 1848-49-es szabadságharcról való megemlékezés jegyében. Ez alkalom során kézműves foglalkozásra került sor, kokárdát és huszárokat készítettünk, valamint játékos feladatok megoldásával tanultuk a magyar történelmet vízakna legkisebbjeivel.

Az ünnepi megemlékezésre március 18-án, vasárnap került sor. Az istentiszteletet követően elhelyeztük az emlékezés virágait a hősök kopjafájánál. A koszorúzás után emlékműsorra és teadélutánra hívtuk a közösség tagjait a Gyülekezeti Otthonba.  

„Esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk!” címmel, színdarabot adtunk elő a vízaknai gyermekek bizonyságtételeként.

Múltidézésre hívtuk a vízaknai közösség tagjait, és átvarázsoltuk a Gyülekezeti Otthont az 1848-as szabadságharc fő színtereivé.

Őrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költőét, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakét és a honvédekét, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.

 

Bajusz Erika, Petőfi Sándor ösztöndíjas, Vízakna