Back to top

Kik vagyunk, és mit akarunk? 2. rész

Kik vagyunk, és mit akarunk? 2. rész

Medgyesi MADISZ: 

Folytatjuk a kollegák bemutatkozási folyamatát, múlt hónapban már ketten bemutatkoztak. A sorozat lényege az, hogy mindenki megismerje a tevékenységi körünket és belátást lehessen nyerni a Millennium-Házban működő szervezetek életében, egyszóval a közösségszervezés háttereiben tevékenykedők szemével látni mindazt, ami zajlik a medgyesi és Szeben megyei magyar közösségért.

Soldorfean Zsuzsa

2017. szeptember 1-től dolgozom a MADISZ-nál mint a Hosszabbított Program egyik nevelője a II. osztályban. A feladataim közé tartozik, hogy hétfőtől péntekig 13.00-tól 16.00 óráig a gyerekekkel foglalkozom. Segítek a házi feladat elvégzésében, az ebéd elfogyasztásában, amin azt értem, hogy közösen az ők segítségükkel tálaljuk fel az ételt, és ebéd után együtt szedjük össze az egyszer használatos tányérokat, majd kukába dobjuk. Kis csapatként működünk mi így együtt, hiszen eltelt egy év, és nagyon összeszoktunk már. Megismertem őket, a szokásaikat, képességeiket, hisz tudjuk nincs egyforma gyerek. Megtanultam kezelni a különböző helyzeteket, amiben nagyrészt azok a képzések segítettek, amelyeket itt a Millennium-Házban szerveztünk meg több alkalommal. Igyekeztem odafigyelni arra, hogy különböző ünnepek előtt, együtt készítsünk valami szép ajándékot, meglepetést a szülők számára. Ilyenek például a karácsony, húsvét, nőnap és a legutóbbi, az anyák napja. Ilyenkor igyekeztem kreatív, de mégis egyszerű dolgokat kitalálni. Délelőttönként a székházban tevékenykedem, mindig abban segítek, amiben éppen tudok. Folyamatos aktivitást igényelt az MSPI bevezetése, amin együtt a kollegákkal dolgoztunk októbertől február végéig minden délelőtt.

Minden évben van pár olyan rendezvény, mint pl. a Szeben Megyei Magyar Napok,  Vándorcsizma és a gyerekek, fiatalok kedvence, az Úszótábor, ezek rendezvények megszervezése folyamatos munkát igényel. 

Örömmel tölt el az a tudat, hogy gyerekekkel foglalkozhatok, hiszen mindig erre vágytam. Számomra ez nem munka, hanem hivatás.

 

Palea Kinga Zsuzsanna  

2018 áprilisától, a Medgyesi MADISZalkalmazottja vagyok. Lassan három hónapja egy csodálatos munkaközösséghez tartozom.  A munkám két részre oszlik: a délelőttire, amelyet a székházban töltök és a délutánira, amely a Báthory István iskolában zajlik.

A délelőttiprogram újságszerkesztéssel, a HosszabbítottProgramra való készülődéssel illetve különböző programok megszervezésével telik.

E rövid idő alatt, amióta a Madisznál dolgozom, elmondhatom, hogy részt vehettem a 2018 június 2-án megszervezett Vándorcsizma Néptáncfesztivál szervezésében. Betekintést nyerhettem egy fesztivál megszervezésében, sőt feladatot is kaptam, amit kihívásnak éltem meg és nagy lelkesedéssel végeztem. A feladatköröm, a fellépő vendégek,vagyis a bemondók, a néptánccsoportok, a HOLDVIOLA, a körhintások, a barantások illetve a kollegák étkeztetése volt.

Jelenleg a székházban, az Úszótábor szervezésével,az ottani programösszeállításával foglalkozok együtt a munkatársakkal.

Mind ezeket a tevékenységeket és sok mást, ami közbe jön nagy szeretettel és felelősséggel végeztem és a jövőre nézve is végezni fogom.