Back to top

„Türelmetlenül várjuk a 9. Úszótábort!”

„Türelmetlenül várjuk a 9. Úszótábort!”

Medgyesi MADISZ: 

„Türelmetlenül várjuk a 9. Úszótábort!” – ilyen a legtöbb visszajelzés a frissen lejárt nyolcadik Úszótáborból.

2018. július 22-28 között zajlott nyolcadik alkalommal megszervezett Kisebbségek Európája projekten belül az Úszótábor, Szentegyházán a Napsugár Kempingjében.

Hét nap sport, játék, egészséges életmód témában zajló előadásokban és bemutatókban volt részük a 70 résztvevő Szeben megyei magyar fiatalnak. A fiatalok a megye különböző településeiről érkeztek: Medgyes, Nagyszeben, Erzsébetváros, Kis-Kapus, Sellemberk, Baromlaka és Somogyom. Az idei tábor az egészséges életmód témában zajlott, ami a program különböző pontjaiban mutatkozott meg: előadások az egészséges étkezésről, gomba-túra az erdőben, sporttevékenységek: méta, frizbi, tánc, zenés torna és természetesen a napi 2 úszás.

A szervezők idén is odafigyeltek a program sokszínűségére. A résztvevők  csapatokra voltak osztva, akik együtt úsztak, együtt játszodtak. Csapatokban kellett megoldaniuk különböző feladatokat felhasználva kreativításukat, csapatszelleműket. A tábor elsődleges célja az egészséges életmód tudatosítása mellett, a gyerekek tudatos anyanyelv használata volt. Egy olyan heten vagyunk túl, ahol a gyerekek magyar közösségben töltötték idejüket, ami egy elengedhetetlen fontos tényezője a tábornak.

Egy külön sikernek örvendett a magasfokú meglepetés, a hőlégballon, ami több méterre emelte az izgatott gyerekeket, szervezőket. A napi esőzések sem tudták elrontani a tábor hangulatát. Esőben, sárban, napsütésben élvezte mindenki a tábor programjait.

Összességében a gyerekek és a szervezők is egy sikeres rendezvénynek könyvelik el a 8. Úszótábort. Ezennel is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a tábor megszervezéséhez: támogatók (Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Szeben megye Tanácsa, Szeben megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Romgaz Rt.), szervezők, önkéntesek és nem utolsó sorban a résztvevőknek.

Buryán Tünde